Salariații unei termocentrale din CE Oltenia se mobilizează pentru proteste

Salariații din Termocentrala Ișalnița a Complexului Energetic Oltenia se mobilizează pentru a protesta săptămâna viitoare, alături de colegii lor din Gorj. Asta după ce au aflat că legea care le reduce vârsta de pensionare cu 13 ani are o lacună, în baza cărora le-au fost respinse cererile depuse la Casa de Pensii.

Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, a fost miercuri la Ișalnița, pentru a vorbi cu oamenii. “Am transmis același mesaj ca și colegilor din carierele miniere și sunt bucuros să văd că oamenii înțeleg cât de important este pentru noi ca legea 197/2021 să fie deblocată urgent! Sunt bucuros să văd că oamenii conștientizează abuzul pe care îl face Guvernului României, blocând aplicabilitatea legii pentru care noi am luptat atât de mult timp”, a transmis Manu Tomescu.

Acesta a protestat șase luni în Piața Prefecturii Gorj, pentru această lege, care acum nu este aplicată. “Mesajul cu care merg prin subunitățile companiei este un mesaj prin care îndemn la unitate, luptă și determinare, ca împreună și indiferent de sindicatul din care facem parte să punem o presiune publică pe Guvernul României și să le cerem să înceteze abuzul prin care țin blocată legea 197/2021. Acesta este singurul meu scop, recunoașterea și aplicarea legii 197/2021, iar pentru acest obiectiv mă voi lupta până la final, alături de toți camarazii care se vor implica în această luptă”, a mai menționat liderul sindical.

Vizualizări: 3,957

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: