Peste 80 de comercianţi sancţionaţi de OPC

Peste 80 de agenţi economici din Gorj au fost amendaţi luna trecută de către echipele Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor din cauza neregulilor depistate în cadrul activităţilor de comercializare a produselor şi de prestare a serviciilor. Valoarea totală a amenzilor se ridică la suma de 55.400 de lei.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Gorj a verificat în luna  mai un număr de 135 de operatori economici. Controalele au vizat siguranţa jucăriilor, vândute atât direct cât şi online, dar şi a echipamentelor electrice de joasă tensiune - maşini de tuns iarbă/coase (trimmer)  electrice.

Principalele nereguli depistate au constat în: informarea incompletă a consumatorilor asupra caracteristicilor produselor sau asupra numelui şi adresei producătorului; lipsa traducerii în limba română a informaţiilor cu privire la utilizarea produselor; neafişarea preţurilor şi tarifelor într-un mod vizibil şi lizibil pentru consumatori; nerespectarea condiţiilor în cadrul termenului de garanţie; neafişarea denumirii operatorului economic la locul de desfăşurare a activităţii şi comercializarea produselor fără afişarea datei durabilităţii minimale. De asemenea, au fost dispuse măsuri de limitare a consecinţelor prestării serviciilor sau comercializării unor produse alimentare ori nealimentare care nu erau în concordanţă cu dispoziţiile legale in sensul retragerii de la comercializare a cantităţii de 10,5 kg produse alimentare în valoare totală de 112,75 lei.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: