Peste campioană la toate capitolele!

Meciul cu CFR Cluj era aşteptat ca fiind cel mai dificil din acest final de sezon pentru Pandurii. Cu o pregătire foarte bună, din toate punctele de vedere, cum remarca după meci antrenorul Pandurilor, cu un joc foarte bun al tuturor compartimentelor echipei şi mai ales cu ambiţia şi dăruirea jucătorilor, ceea ce părea imposibil a devenit posibil pe teren. Cei aproximativ 7000 de suporteri care au rezistat prin ploaie cele 90 de minute au avut ce vedea şi au plecat mulţumiţi la final de joc, liniştiţi chiar pentru retur, pentru că jocul celor de la Pandurii dă speranţe pentru obiective mai îndrăzneţe.

Un joc cu campioana României nu este uşor, după cum avea să remarce la finalul partidei marcatorul celor două goluri care au adus victoria, Florin Stângă. Chiar dacă unii colegi ai săi, precum Ilie Iordache sau Piţurcă, i-au mai ridiculizat pe campionii lui Trombetta, Stângă avea să recunoască totuşi la final că echipa clujeană e cea mai bună care a jucat la Târgu Jiu în acest sezon.

Jocul a fost  pregătit foarte bine de Sorin Cârţu care a fixat sarcini precise fiecărui jucător, iar orchestra sa de „cărăuşi” cum îi numea în urmă cu puţine zile a interpretat foarte bine partitura. Doar că de această dată pianistul nu a mai fost Iordache ci Stângă, un jucător care munceşte mult la antrenamente şi care este un profesionist desăvârşit. Ghinionul a făcut ca în acest sezon să nu înscrie, deşi el a ratat cele mai clare ocazii de gol.

Jocul a început cu dominarea gazdelor care au trecut pe lângă gol prin Ilie Iordache, care s-a distrat cu apărătorii clujenilor. După ce şi Piţurcă l-a urmat şi l-a driblat pe Cadu, combinând perfect cu Iordache, balonul a ajuns la Stângă care a trimis în poartă de la 11 metri. Respectând precis sarcinile de joc, Pandurii a arătat un fotbal de calitate până spre finalul primei reprize, fără să dea prea des campionilor prilejul de a se apropia de poartă. Şi dacă au reuşit să o facă, Stanca a fost la post reuşind şi el cel mai bun joc al său de când evoluează la Pandurii. Finalul reprizei a aparţinut tot celor de la Pandurii, când acelaşi Stângă a lovit din nou, de această dată fiind servit de Piţurcă, şi el aflat la unul dintre cele mai bune partide ale sale, deşi nu a înscris de această dată. Intrarea lui Trică după pauză a făcut ca defensiva Pandurilor să devină mai puţin precisă şi astfel Kone a trimis un balon în bară. Cel de care Cârţu se temuse cel mai tare, Trică, a fost cel care a fost găsit perfect de o centrare a lui Panin şi a înscris cu capul din câţiva metri.

Până la final clujenii au încercat zadarnic să egaleze, Stanca fiind la post şi având chiar serios de lucru mai ales la reluarea lui Dubrabier pe final de joc, când a scos cu piciorul de pe linia porţii. Finalul de meci a fost unul foarte tensionat, Stângă primind cartonaş galben şi fiind suspendat în ultima etapă din acest motiv, iar antrenorul Sorin Cârţu intrând din nou în conflict cu un tuşier care a solicitat eliminarea sa. Trimis la cabina mai devreme de finalul meciului, Cârţu nu va mai putea fi prezent pe banca echipei sale nici în ultima etapă de la Galaţi.

Vizualizări: 73

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: