Peste o sută de copii cu păduchi în şcolile din Gorj

Situaţie alarmantă în unităţile şcolare din judeţul Gorj. Inspectorii de sănătate publică au descoperit nu mai puţin de 117 cazuri de elevi cu păduchi, cu zeci de cazuri mai mult faţă de anul trecut. Atât medicii de familie cât şi medicii de la cabinetele şcolare au impus măsuri de eradicare a pediculozei, astfel că la reverificare au mai fost identificate 24 de cazuri. Asta în condiţiile în care anul trecut, la recontrol, au mai fost identificaţi doar trei copii cu păduchi.

Direcţia de Sănătate Publică Gorj a finalizat triajul epidemiologic în unităţile de învăţământ din judeţ, însă statisticile nu sunt demne de anul în care trăim. În anul 2015 au fost identificaţi 117 elevi cu păduchi atât în mediul rural, cât şi cel urban. Anul trecut, inspectorii de sănătate publică descopereau în tot judeţul 65 de cazuri de păduchi atât la grădiniţă, cât şi la liceu. De îndată ce au fost identificaţi, copiilor li s-au impus tratamente de eradicare, însă în foarte multe cazuri fără rezultat. ”În urma recontrolului, inspectorii de sănătate publică au mai depistat 24 de cazuri atât în mediul rural, cât şi în mediul urban. Printre localităţile cu probleme se regăseşte comuna Samarineşti, Albeni, iar în mediul urban la Târgu Jiu, Rovinari, Motru. Au fost verificaţi, în total, un număr de 51.000 de elevi. Cazurile de pediculoză au fost depistate atât în grădiniţe, şcoli gimnaziale cât şi la unităţile liceale”, a spus Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj spun că medicii de familie şi medicii de la cabinetele şcolare sunt cei care ar trebui să ţină aceste cazuri sub control şi să le prescrie copiilor soluţii pentru combaterea pediculozei. ”Medicii de familie şi medicii cabinetelor şcolare au obligaţia de a-i îndruma pe părinţii copiilor cu probleme să trateze serios această problemă. Există soluţii pentru combaterea acestui fenomen, le-am pus şi noi la dispoziţie dar se găsesc şi în farmacie”, a spus Elena Piţian, reprezentat DSP Gorj.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: