Peste treizeci de medici vor să preia conducerea Colegiului Medicilor

Peste treizeci de medici din Gorj sunt în campanie electorală, dat fiind că îşi doresc funcţia de preşedinte a Colegiului Medicilor, iar alegerile vor fi în perioada 1-3 octombrie. Alături de actuala preşedintă Ana Băleanu, a intrat în cursă şi preşedintele Medicilor de Familie din Gorj, Mihai Moisescu care vrea să aducă un suflu nou acestui organism. Ana Băleanu nu a vrut să comenteze aceste alegeri.

Primul tur al alegerilor este programat pentru începutul lunii noiembrie aşa că cei care visează să conducă Colegiul Medicilor din Târgu Jiu sunt deja în campanie electorală. Cel puţin asta spune unul din candidaţi, Mihai Moisescu, cel care ocupă în prezent şi funcţia de preşedinte al Patronatului Medicilor de Familie din Gorj. „Şi eu o să merg să-mi fac campanie prin spitale, sunt nişte alegeri şi aşa se procedează sau aşa ar trebui. La noi mai degrabă se merge pe principiul să fie tot cel care a fost. Sunt câţiva medici care au început deja campania şi nu e nimic anormal în asta”, a declarat Mihai Moisescu.Alegerile au loc pentru a doua oară pentru că prima dată nu s-au prezentat suficiente persoane pentru a fi validate. Colegiul Medicilor are în jur de 650 de membri.

Moisescu: „Ne trebuie un suflu nou”

Moisescu este aproape convins că o va învinge pe actuala directoare Ana Băleanu. „Medicii au nevoie de un suflu nou. Trebuie să schimbăm ceva în acest organism pentru care nu s-a făcut nimic. Treaba Colegiului este să se intereseze de buna funcţionare a profesiei de medic, apărarea intereselor profesiei, să vadă dacă medicii au tot ce le trebui să poată să-şi facă meseria aşa cum trebui. La noi este înţeles greşit”, a declarat Moisescu.

ACUZAŢII

Colegiul Medicilor a fost acuzat de inmeficienţă mai ales că în ultima vreme au fost mai multe acuzaţii la adresa medicilor. Cu toate acestea, în nici un caz, nici al bebeluşilor şi nici al Ralucăi Tulic, Colegiul nu a luat o măsură împotriva doctorilor chiar dacă pentru unii a fost începută urmărirea penală.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: