Petrescu: Ruşeţ si acum votează din propunerile mele ca senator

Primul conflict între contracandidaţii PP-DD Gorj şi PD-L la Colegiul 1 Senat. Senatorul Ion Ruşeţ a declarat ieri că Ilie Petrescu nu va fi votat de mineri şi energeticieni la alegerile din 9 decembrie, deoarece a băgat Unitatea de Foraje Motru în faliment. Ilie Petrescu, cel care se pare că va candida împotriva lui Ruşeţ la Senat, i-a răspuns ieri senatorului, căruia i-a amintit că ştie foarte bine situaţia UEF pentru că i-a cerut de multe ori ajutorul. Mai mult, Petrescu mai spune că ştie mult mai bine ce se întâmplă în Parlament şi că Ruşeţ votează şi acum propuneri făcute de el pe vremea când era senator PRM.

Ion Rușet a declarat ieri la Radio Infinit că nu crede că Ilie Petrescu are un program cu care să-i convingă pe mineri și energeticieni la alegerile din decembrie. Mai mult, Ruşeţ îl acuză pe Petrescu de situaţia economică prin care trece UEF Motru. „În această categorie, a minerilor şi energeticienilor, nu cred că Ilie Petrescu are pentru dânşii un program bine stabilit pentru că Ilie Petrescu, şi în calitatea de senator nu se poate lăuda cu proiecte şi să nu uităm că în calitatea de director al Uzinei de Foraj Motru această uzină a ajuns practic în stare de faliment“, a precizat Ruşeţ la Infinit.

Petrescu: Umblam după Ruşeţ să mă ajute

Contracandidatul său, Ilie Petrescu, îi răspunde dur lui Ruşeţ. Îi aminteşte că nu puţine ori a făcut anticameră să-l ajute să obţină contracte pentru societate şi că, mai mult, pe vremea când era sindicalist era în Consiliul de Administraţie al UEF. „Vreau să spun că situaţia UEF este foarte grea şi numai eu ştiu cât am muncit pentru această societate. În plus, domnul senator ştie că UEF este o societate care are utilaje vechi, din ‘84. Când eram eu director am cumpărat două compresoare pentru că nu se mai găseau piese de schimb. Nu mai ştie cum umblam după dânsul să mă ajute să nu pierd licitaţia de la Jilţ. Faptul că nu s-au dat banii pe hotărârea 577 şi ordonanţa 7 a adus societatea în această stare. Trebuie să mai spun că UEF, atunci când eram eu director, aparţinea de SNLO, acum are o şansă să-şi revină că e în CEO, o companie mai mare. Domnul Ruşeţ ştie situaţia UEF pentru că a fost şi în CA când era la sindicat. Nu din cauza lui Petrescu s-a ajuns la faliment“, a declarat Petrescu.

Prim-vicepreşedintele PP-DD Gorj mai spune că pe vremea când era senator era cunoscut de toată lumea, din toate clasele sociale, pentru că ajuta oamenii. „Doamna ministru Andronescu i-a spus lui Ruşeţ că singurul om din Gorj care venea să ceară lucruri pentru comunitate şi nu pentru el eram eu. Petrescu. Îi spun prieteneşte, nu sunt omul cu care să te pui la proceduri parlamentare. Probabil că domnul Ruşeţ votează şi acum din legile propuse de Petrescu şi grupul PRM“, a mai spus acesta, care a menţionat că Ruşeţ este victima partidului său, care a tăiat pensiile şi salariile, şi nu înţelege de ce mai vrea un mandat.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: