Petrescu strică „armonia“ din USL Gorj

Ilie Petrescu refuză în continuare să semneze protocoalele locale iar Dian Popescu şi Forin Cârciumaru speră ca problemele să fie rezolvate de şefii de la centru. Cei din urmă vor cu orice preţ ca alianţa USL să funcţioneze şi vorbesc despre armonia din uniune, în condiţiile în care alianţa e pusă sub semnul întrebării fără ignoratul Petrescu.

Atâta timp cât nu este nimic clar în privinţa candidaţilor pentru fiecare localitate în parte Ilie Petrescu, preşedintele Partidului Conservator, spune că nu va fi semnat niciun protocol. „Nu putem merge să semnăm doar de dragul unei semnături. La ora actuală Partidul Conservator nu are nico direcţie discutată cu PSD şi PNL. Există doar noţiunea formală de a semna protocoale în judeţ. Nu ştiu unde punem candidaţi, nu ştiu nici ce proiecte are localitatea respectivă. La nivel central s-a luat o decizie, până nu se stabilesc regulile corecte în cadrul USL-ului noi nu putem să mergem ca naivii la discuţii“, a declarat Ilie Petrecu, preşedintele PC Gorj. “Fără Partidul Conservator nu există USL”. mai spune Ilie Petrescu, deranjat că-n presa locală au apărut informaţii că ar fi primit un ultimatum de la liberali să treacă la semnarea protocoalelor locale.

Dian Popescu, în contradicţie cu Cârciumaru

Preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, spune că cei de la PC trebuie să se hotărască cât mai repede dacă vor merge singuri sau cu cei din alianţă. „Domnul Petrescu nu a primit ultimatum, e vorba de a se grăbi în a lua o deciziei. Ei trebuie să se poziţioneze cât mai repede, pentru că avem şi noi un program, un calendar al viitoarelor alegeri. Prima dată semnăm protocoalele după care stabilim în mare primăriile unde vom pune candidaţi, care sunt candidaţii cei mai viabili. Fără PC este destul de greu să vorbeşti de USL, pentru că trebuie să ne poziţionăm şi într-un cadru legal al alianţelor politice. Dacă nu se va reuşi să semnarea la nivelul localităţilor vom gândi o altă strategie de a candida la următoarele alegeri“, a spus liderul PNL Gorj.

Cârciumaru: „USL este USL şi cu PC şi fără PC”

Dacă liderul PNL Gorj admite că Uniunea Social Liberală Gorj nu poate funcţiona fără PC, preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, are altă părere. „Eu l-am rugat pe domnul Petrescu să insiste să-i determine să semneze acest protocol, pentru că indiferent că dânsul vrea sau nu sau alţi preşedinţi de organizaţii, protocolul se va semna şi la Gorj USL-ul va funcţiona. Este treaba dânsului, dar este păcat că recurge la asemenea declaraţii. O să luăm legătura cu cei de la centru, dar să mergem în continuare pe semnarea protocolului. USL este USL şi cu PC şi fără PC”, a comentat Florin Cârciumaru.  

Vizualizări: 101

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: