Picații de la bac vor indemnizații de șomaj

Respinșii examenului de bacalaureat au început deja să se intereseze ce ajutor pot primi de la stat deși nu au fost încă afișate rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor. La nivelul județului Gorj există peste 2700 de elevi. Aceștia pot să se înscrie și la o școală postliceală, unde nu este solicitată diploma de bacalaureat.

Elevii care nu au reușit să treacă examenul de bacalaureat așteaptă sprijin de la stat. Conducerea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj spune că au trecut deja pragul instituției nouă persoane care s-au interesat de modul în care se poate obține indemnizația de șomaj, 3 absolvenți de liceu și șase absolvenți de studii superioare. Inspectoratul Școlar Județean afișează rezultatele finale vineri, după ce vor fi rezolvate cele peste 1000 de contestații. După rezolvarea contestațiilor conducerea ISJ Gorj speră ca procentul de promovabilitate în Gorj să crească. În cazul în care nu își vor găsi un loc de muncă cei peste 2700 de elevi picați probabil vor apela la indemnizația de șomaj de 250 lei. Conducerea AJOFM Gorj îi atenționează pe elevi să nu piardă cele 60 de zile de la absolvire, timp în care trebuie să se înregistreze în bazele Agenției.  ”Absolvenții care nu au luat bacalaureatul trebuie să vină la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj pentru a se înregistra și a primi indemnizația de șomaj. Aceștia nu trebuie să aștepte să vadă dacă au luat bacalaureatul sau contestațiile. Dacă nu au reușit să se angajeze în cele 60 de zile de la absolvire pot solicita ulterior acordarea indemnizației de șomaj. Deja au început să se intereseze la sediul AJOFM despre ce presupune acest ajutor. Până acum au venit nouă absolvenți, trei de liceu de specialitate și șase absolvenți de învățământ superior”, spune Romeo Chiriac, directorul AJOFM. Absolvenții de liceu pot primi indemnizația de șomaj timp de șase luni. Din ajutor sunt excluși cei care s-au înscris la o facultate.

COSTURI

În cazul în care toți elevii din județul Gorj vor merge la AJOFM să solicite indemnizația de 250 asta ar însemna o cheltuială lunară din partea statului de peste 600.000 lei. Absolvenții pot merge și la punctele de lucru ale AJOFM din județ, unde trebuie să prezinte actul de identitate, adeverința medicală din care să reiasă starea de sănătate și actul de absolvire de la liceu.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: