Pierde sume uriașe dacă nu organizează târgul de Sf. Ilie

Măsurile impuse din cauza pandemiei de coronavirus aduc pierderi de sute de mii de lei la bugetul unei primării din județul Gorj. Vorbim de primăria din Polovragi care cel mai probabil anul acesta nu va organiza tradiționalul târg anual de Sfântul Ilie. Nu doar administrația are de pierdut, ci și localnicii.

Cel mai mare și mai cunoscut târg din comuna Polovragi este incert pentru acest an. Aici anual ajungeau mii de comercianți, dar și zeci de mii de vizitatori timp de o săptămână, cât ținea târgul.

Faptul că nu se organizează târgul de Sfântul Ilie de la Polovragi aduce o pierdere de peste 200.000 de lei la bugetul local al primăriei din localitate. ”Se pierd foarte mulți bani. Oricum stăm destul de rău cu banii la buget și dacă nu organizăm târgul avem în minus peste 200.000 de lei sau chiar 300.000 de lei. Nu doar primăria are de pierdut, ci și localnicii care veneau aici cu produse sau cei care făceau bani din faptul că își amenajau parcări în curte”, a precizat primarul din Polovragi, Gheorghe Epure.

La primărie sună zilnic comercianți, însă autoritățile nu știu ce să le spună. Se așteaptă în acest moment alte măsuri de relaxare și atunci se va lua decizia finală. ”Comercianții sună zilnic la primărie să întrebe care este situația, dacă se mai ține sau nu târgul. Nu știm ce să le spunem. Nu putem să organizăm târgul care aduna zilnic mii de vizitatori în condițiile în care nu au voie mai mult de 400 de persoane la adunări în aer liber. Sunt și foarte mulți comercianți care veneau aici cu produse. Dacă Guvernul anunță relaxare totală poate mai avem o șansă, dacă nu cel mai probabil târgul nu se ține”, a mai spus primarul din Polovragi.

Târgul de la Polovragi era organizat anual în perioada 14-20 iulie și aduna comercianți din mai multe zone ale țării. Târgul era cunoscut pentru hainele de piele și blănurile care se vindeau aici.

Vizualizări: 9,702

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: