Târgu Jiu: Colegiul „Spiru Haret” începe să-și schimbe înfățișarea

Lucrări pe repede-înainte la Colegiul Național „Spiru Haret” din Târgu Jiu. Unul dintre cele mai prestigioase licee din municipiu începe să prindă contur și, până în toamnă, reprezentanții școlii speră să fie gata măcar clasele. Colegiul este într-un amplu proces de reabilitare în care primăria investește peste nouă milioane de lei. Pentru că s-a lucrat la foc continuu, lucrările se vor încheia mai repede decât prevede termenul din contract.

Investiția se ridică la 9,5 milioane de lei și este una complexă, fiindcă vorbim de un monument istoric. „Lucrarea face parte din proiectele la care am lucrat alături de colegii din Primăria Târgu Jiu încă din 2017 și care a primit finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Modul de lucru decurge foarte bine și este respectat graficul de execuție, chiar dacă vorbim despre lucrări complexe, la o clădire de patrimoniu. Echipele de muncitori execută lucrări atât la interiorul obiectivului, cât și la exterior, iar în urma discuțiilor purtate cu constructorul am încredere că cel puțin lucrările interioare vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an, pentru ca actul de învățământ să se desfășoare în cele mai bune condiții”, a anunțat viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Aurel Popescu.

Liceul a intrat în reabilitare pentru că devenise un pericol pentru elevi și profesori deopotrivă. De pe acoperiș au început să se desprindă țigle, iar bucățile de tencuială care cădeau de pe școală erau un adevărat risc pentru sănătatea celor peste o mie de elevi care învață aici. (A.A.)

Vizualizări: 925

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: