Pierderi de şase miliarde pe zi la cariera Jilţ Nord. Blocaj de o săptămână!

Cariera Jilţ Nord este în continuare blocată de un locuitor ce a fost pus în posesia unui teren ce face acum imposibilă activitatea de livrare a cărbunelui spre Termocentrala Turceni. Directorul unităţii, Ionel Paraschivu, a declarat ieri că nu se poate negocia cu Vasile Brădescu şi că dacă CE Oltenia i-ar satisface omului toate doleanţele s-ar crea un precedent periculos. Sindicalistul Adrian Marciuc spune că pierderile înregistrate zilnic sunt de ordinul miliardelor de lei vechi.

Blocajul la Cariera Jilţ Nord durează din data de 18 septembrie. Atunci, Vasile Brădescu a venit cu un executor judecătoresc şi şi-a împrejmuit terenul câştigat în instanţă. Din acest motiv, Jilţul nu mai livrează cărbune către Turceni, drumul de acces spre carieră, dar şi calea ferată sunt blocate. „Stăm şi stăm pe banii noştri. Oamenii ne întreabă, ce facem cu exproprierile. Sectorul Încărcări nu lucrează deloc şi avem şi depozitul plin, excavatoarele au fost orientate să lucreze la halda de steril“, a mai spus Marciuc.

Minerii, transferaţi la curăţenie

Liderul de sindicat Adrian Marciuc a declarat că a venit şi o comisie de la Divizia Minieră, dar şi directorul Vasile Ogârlaci, dar nimic nu-l înduplecă pe localnic. Brădescu ar fi mulţumit doar dacă ar obţine patru locuri de muncă, două posturi de inginer şi două de muncitor, şi 50 de mii de euro.  „Cetăţeanul respectiv a blocat depozitul de cărbune, nu se livrează nimic spre Turceni. Este o problemă serioasă, stăm cu stocul de cărbune, se poate şi aprinde cărbunele“, a precizat Marciuc. Sindicalistul a spus că pierderea pe zi este de circa şase miliarde de lei.

Aici lucrează peste 800 de mineri. Directorul Ion Paraschivu a declarat ieri că oamenii lucrează la curăţenie în această perioadă, dar şi la alte activităţi. Directorul EMC Jilţ a adăugat că unitatea nu a depus o plângere împotriva localnicului de 75 de ani. „Ceea ce cere dânsul este prea mult, nu putem crea un precedent pentru că apoi o să mai vină o sută de proprietari“, a spus acesta. 

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: