Pionul din dosarul BRD s-a reîntors în arestul Poliţiei

Pionul principal din dosarul creditelor false luate de la BRD Gorj cu vreo şapte ani în urmă a revenit ieri în spatele gratiilor, el fiind reţinut de poliţişti într-o anchetă în care este acuzat de evaziune fiscală. Tot o ţeapă este şi aceasta, dată statului, spre deosebire de dosarul celălalt, în care unitatea bancară înregistra la un moment dat o pagubă de 750.000 de lei, Ion Cican fiind implicat în acordarea a peste 40 de credite „cu buletinul”, dar şi cu ştampile false. Dosarul cu ţeapa dată băncii nu s-a finalizat nici după atâta timp la instanţă, mai ales că unul dintre amicii lui Cican, Ion Gogoneţu, este de negăsit, iar judecata bate pasul pe loc.

Până când instanţa îl va găsi vinovat sau nevinovat, Cican şi-a deschis o firmă, pe care a folosit-o pentru a prejudicia bugetul de stat. Anchetatorii susţin că acesta nu şi-a înregistrat toate actele contabile, iar prejudiciul descoperit acum este unul deloc de neglijat. „În fapt, din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat că suspectul, în calitate de administrator al unei firme din oraşul Rovinari, în perioada februarie 2009-martie 2010, a  efectuat acte de comerţ cu mărfuri ( materiale de construcţii şi produse industriale), fără a înregistra în evidenţa contabilă a societăţii veniturile realizate. Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor datorate statului a fost stabilit la suma de 165.000 lei”, precizează IPJ Gorj într-un comunicat de presă.

Ion Cican a fost reţinut ieri pentru 24 de ore, el urmând să fie prezentat azi unei instanţe de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: