Pîrvulescu: Directorii de subunităţi ar trebui să zboare

Sindicalistul de la Federaţia Naţională Mine Energie,  Dan Pîrvulescu, spune că administraţia vrea să facă noi economii pe spinarea angajaţilor prin trecerea la program de 12 ore.  El a criticat echipa managerială pentru deciziile luate de-a lungul timpului, susţinând că dacă ar fi fie evaluaţi după rezultate toţi directorii de subunităţi miniere ar trebui demişi. În fapt, chiar în fruntea companiei este Laurenţiu Ciurel, directorul general care a reuşit performanţa de a avea pierdere din exploatare şi în 2013 şi în 2014. Anul trecut însă pierderea este uriaşă, de aproape 700 de milioane de lei.

Reporter: Domnule Pîrvulescu, directorul Aurel Medinţu a spus că administraţia nu face presiuni asupra salariaţilor, aşa cum aţi acuzat dvs.

Dan Pîrvulescu: Nu, nu face. Ei sunt îngeraşi. Problema ştiţi care este? Ei în loc să se organizeze mai bine, să ia măsuri organizatorice, de coordonare a activităţii pentru a îmbunătăţi activitatea se ocupă de altceva. Pentru că, dacă era pe rezultate, majoritatea directorilor de unităţi ar fi trebuit să zboare din funcţii, pentru că nu şi-au făcut indicatorii. La fel şi Laurenţiu Ciurel, directorul general. Ciurel trebuia să zboare de mult. Ciurel a dus toţi indicatorii în cap. La fel şi directorii de subunităţi. Dar ei sunt evaluaţi după o singură chestiune, aceea de a susţine nemijlocit pseudo-sindicatul SMEO, iar prin el să-şi facă politica aceasta managerială: intoxicare, minciună manipulare, presiune. Asta face Ciurel.

Rep.: Susţineţi că un program de 12 ore ar crea oboseală. Aurel Medinţu spune că utilajele şi oamenii nu lucrează 8 ore.

D.P.: Domnii ăştia care ne conduc nu au nici cea mai vagă idee ce e aia activitate. Păi, în momentul în care utilajul nu funcţionează, salariaţii fac alte activităţi. Fac activităţi de întreţinere, revizie. Din păcate fac muncă necalificată, pentru că nebăgându-se chestiunile de bază din activitatea minieră, covoare şi role, dau săracii la lopată de le iese pe nas. Asta e timpul. Dar ori nu sunt informaţi ori se prefac că nu ştiu ce se întâmplă în carieră.

Rep.: A vorbit domnul Medinţu şi de economii pentru salarii şi mentenanţă.

D.P.: Ce economii la salarii? vă aduceţi aminte că anul trecut s-au folosit de SMEO şi nu au dat rezerva la fond cu toate că era pe contract. Ei vor să facă economii pe spinarea salariaţilor. Ei aşa au făcut. Au tăiat o treime din veniturile salariale. Ei aşa ştiu să se descurce, altfel nu ştiu.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: