Piscină şi parcuri de agrement pe Insuliţa Jiului, în această vară

Insuliţa de pe Jiu va deveni mult mai atractivă în urma modernizărilor. Peste aproximativ două luni târgujienii se vor putea bucura de un parc de agrement, o bază sportivă şi o piscină de circa 1000 mp.

Lucrările de amenajare a parcului de agrement de pe Insuliţa Jiului sunt finalizate în proporţie de 60 %. Parcul se întinde pe o suprafaţă de 22. 000 mp, dintre care circa 16.000 mp vor fi ocupaţi de spaţii verzi, iar 6000 mp vor fi destinaţi aleilor pietonale. Vor exista locuri de joacă, două fântâni arteziene şi un loc pentru practicarea gimnasticii în aer liber. Aici au fost amplasate deja aparatele de fitness. “Întreaga suprafaţă a parcului va fi înconjurată de balustrade. Vor exista spaţii de joacă, două fântâni arteziene, un loc pentru practicarea gimnasticii în aer liber şi toalete ecologice. Investiţia se ridică la suma 16,5 miliarde de lei vechi, din care 12,5 miliarde de lei sunt obţinute de <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Fondul de Mediu, iar 4 miliarde de lei reprezintă contribuţia municipalităţii. Lucrările au fost finalizate în proporţie de 60% şi sperăm că parcul de agrement va fi gata la în luna mai”, a declarat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu Jiu.  Concomitent cu amenajarea parcului de agrement sunt efectuate lucrări şi în partea de nord a Insuliţei. Aici va deveni funcţională o bază sportivă cu panouri pentru căţărat şi piste pentru role şi biciclete. Valoarea proiectului se ridică la suma de 4 miliarde de lei vechi.

Încep lucrările de amenajare a piscinei

Pe lângă modernizările efectuate de către municipalitate pe Insuliţa de pe Jiu, Călin Lemnaru va investi bani grei în realizarea unui Aqua Park. Omul de afaceri, care a concesionat aproximativ 10.000 mp din Insuliţă, spune că va demara lucrările de amenajare a unei piscine de aproximativ 1000 de mp săptămâna viitoare. “Am obţinut toate avizele necesare pentru realizarea unui Aqua Park. Proiectul include două piscine, una pentru adulţi şi alta pentru copii, locuri de joacă, restaurant şi hotel. Începând de luni vom demara lucrările de amenajare a piscinei de 1000 mp şi sperăm ca la începutul lunii iunie să o putem da în folosinţă. Trebuie să realizăm construcţia ei pentru că dotările ne-au sosit. Valoarea acestora se ridică la 250.000 de euro. Piscina pentru copii urmează să o amenajăm anul viitor”, a declarat Călin Lemnaru. 

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: