Plângere penală pe numele prefectului de Gorj

Fostul viceprimar al comunei Peştişani, Ilie Fuiorea, a depus vineri, 15 ianuarie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, o plângere penală pe numele prefectului de Gorj, Alin Văcaru, a primarului Florin Pavel, dar şi a Consiliului Local Peştişani. Fuiorea a câştigat în instanţă suspendarea ordinului prefectului prin care i-a fost încetat mandatul de viceprimar şi, la două luni de la emiterea hotărârii magistraţilor Curţii de Apel Craiova, încă aşteaptă să fie repus în funcţie.

Fostul viceprimar de la Peştişani, Ilie Fuiorea, nu a fost repus în funcţie, deşi au trecut mai bine de două luni de când instanţa a anulat ordinul prefectului prin care acestuia i-a fost încetat mandatul de consilier local, și, implicit, de viceprimar. Prefectul Alin Văcaru a notificat în luna decembrie Consiliul Local Peștișani, printr-o adresă, că ordinul nu mai produce efecte urmare a deciziei magistraților de anulare a documentului, document despre care Fuiorea spunea că este de "2 bani", însă, în ședința ordinară din luna decembrie, consilierii au refuzat să dea o hotărâre în acest sens, notificând printr-o adresă prefectura că este atributul prefectului să ia măsuri. Instituția Prefectului a revenit cu o nouă adresă către Consiliul Local Peștișani, chiar înainte ca Fuiorea să depună plângerile penale, o adresă despre care fostul viceprimar spune că ar fi mult mai explicită. "Apreciem că domnul Fuiorea este îndreptățit la repunerea în situația anterioară emiterii ordinului nr.213/04.09.2015 şi pentru faptul că validarea supleantului acestuia și alegerea unui nou viceprimar s-a realizat prin hotărâri ale Consiliu local Peștișani, opinăm că se impune luarea de către Consiliul Local Peștișani a măsurilor legale necesare repunerii acestuia în situația anterioară", se arată în cea de-a doua adresă transmisă de Instituția Prefectului. 

Fuiorea: Aștept ca instanța să facă dreptate

Ilie Fuiorea este de părere că s-a tărăgănat repunerea sa în funcție existând interese din partea unor candidați la primărie și că tocmai de aceea a depus plângerea penală. "Consider că prin această adresă prefectul recunoaște că nu a urmat pașii legali atunci când a transmis prima adresă. Diferența între prima și ultima este mare, iar situația era aceeași. Eu mai mult aștept ca instanța să facă dreptate și cei care au greșit să plătească greșeala”.

CANDIDATURĂ

Ilie Fuiorea a anunțat încă de anul trecut că va candida pentru funcția de primar la Peștișani la alegerile de anul acesta. Conform unor surse acesta va candida din partea ALDE. Fuiorea ar fi ajuns la o înțelegere cu viitorul co- președinte al alianței, Dian Popescu.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: