Plângere penală pentru directorii de la carierele Jilţ Nord şi Sud

Corneliu Gârjoabă, fostul director de resurse umane de la Turceni, intenţionează să înainteze o plângere penală împotriva şefilor de la carierele Jilţ Nord şi Jilţ Sud, după ce sindicatul său nu a primit cotizaţia. Gârjoabă îi acuză pe Viorel Vulpe şi pe Dumitru Dragu de abuz în serviciu şi de discriminare între organizaţiile sindicale. Directorul Dragu spune că Gârjoabă nu a prezentat tabelele cu persoanele care au adeziuni la sindicatul său.

Corneliu Gârjoabă consideră că sindicatul său este discriminat faţă de celelalte sindicate. „Săptămâna trecută am făcut cerere la directorii de la Jilţ Nord şi Jilţ Sud să ni se dea cotizaţia aşa cum s-a dat la celelalte sindicate. Avem 19 persoane la Jilţ Sud şi 10 persoane la Jilţ Nord. Sindicatele din SMEO au luat cotizaţia, dar nouă ni s-a refuzat. Probabil, pentru că nu suntem agreaţi de către managerul Ciurel care de altfel nu ne-a dat nici spaţiu”, a declarat Gârjoabă.

Acesta a mai precizat că va înainta o plângere penală împotriva celor doi directori de la Carierele Jilţ. „Zilele acestea urmează să înaintăm o plângere penală împotriva directorilor Vulpe şi Dragu de la Jilţ Nord, respectiv Jilţ Sud, pentru abuz în serviciu şi discriminare între organizaţiile sindicale”, a menţionat Corneliu Gârjoabă.

Fostul director de resurse umane de la Turceni vrea să-şi  extindă grupările sindicale. „Am înfiinţat grupări sindicale la Jilţ Sud şi la UMC Rovinari şi urmează să facem unele şi la Jilţ Nord şi Turceni, unde suntem în discuţii avansate cu oamenii. În momentul de faţă, sindicatul nostru are undeva la 50 de persoane şi sunt convins că după ce îmi voi rezolva problemele mele va creşte numărul membrilor”, spune Gârjoabă.

DIALOG

Viorel Dragu, directorul de la Jilţ Sud, spune că îl aşteaptă pe Corneliu Gârjoabă la dialog. „Eu am fost deschis cu toţi reprezentanţii sindicali. Oricare dintre ei pot să vină oricând la dialog, dar cu respectarea prevederilor legale în vigoare. Într-adevăr, am plătit cotizaţiile acolo unde mi s-au prezentat tabele cu persoanele care au adeziuni la sindicatele respective. În cazul domnului Gârjoabă nu s-a întâmplat acest lucru, iar eu nu pot pune viza aiurea ca apoi să dau banii din buzunar”, a declarat Viorel Dragu.

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: