Plăteşte cu leafa pentru că a vorbit mult la telefon

Curtea de Conturi Gorj a descoperit nereguli și la Primăria Licurici, condusă de Liviu Drăgulescu. Încasarea aiurea a taxelor și impozitelor locale sau neîncasarea taxelor din eliberarea taxelor de foraj și excavări sau plata unor convorbiri telefonice neefectuate în interesul primăriei se numără printre  abaterile constatate. Controlul s-a efectuat anul trecut și se referă la anul 2010.

Primăria comunei Licurici nu a încasat în anul 2010 taxe din eliberarea autorizației de foraj sau excavări așa cum prevede legea, deși din inspecțiile efectuate pe teren de reprezentanții Camerei de Conturi și din discuțiile purtate cu reprezentanții din zonă ai OMV Petrom SA a reieșit că pe raza comunei Licurici sunt active 12 sonde de foraj și gaze. ”Potrivit normelor metodologice pentru operațiunile în curs, beneficiarii aveau obligația să depună cererile pentru eliberarea autorizațiilor în termen de 30 de zile de la data publicării normelor”, se arată în raportul Curții de Conturi Gorj. În acest sens s-a dispus extinderea verificării cu privire la identificarea sondelor de petrol și gaze pentru care beneficiarii aveau obligația să depună cereri pentru eliberarea autorizațiilor de foraj în termen de 30 de zile de la data publicării Normelor metodologice şi încasarea la bugetul local a taxelor din aceste surse. Despre aceste nereguli, primarul Liviu Doru Drăgulescu din Licurici spune că s-au rezolvat pe parcurs. ”Este vorba de sonda de la Negreni, iar în perioada controlului a fost  recuperată suma. Se plătește în jur de șapte lei pe metru pătrat, iar abaterea este de 600 de milioane lei vechi”, afirmă primarul.

Mai mult decât atât, Primăria Licurici a plătit și convorbirile telefonice efectuate de un angajat al Serviciului Urbanism în afara interesului primăriei. Despre angajatul care folosea telefonul de serviciu, însă nu în interes de serviciu, primarul spune că suma care se ridică la vreo 15 milioane lei vechi, va fi recuperată din salariul acestuia. ”Omul și-a recunoscut vina și urmează ca sumele de bani să-i fie recuperate din salariu. Era un angajat al Serviciului Urbanism”, afirmă primarul Liviu Drăgulescu.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: