Plăţi compensatorii de sute de milioane pentru disponibilizaţii din Petrom

Pe lista unităţilor economice care au trimis deja notificări la Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj s-au adăugat noi societăţi care au anunţat disponibilizări până în mai. Astfel, pentru această lună au trimis notificări SC Avi Instant SRL, cu 38 de persoane ce urmează a fi disponibilizate, SC Fivex Petrol SA, cu 12 persoane, SC Turbocim SRL, cu 8 angajaţi şi SC Power Guard Security SRL, cu 134 de angajaţi. De asemenea, în luna mai, vor rămâne fără serviciu 200 de gorjeni care lucrează la SC Petrom SA.

Compania Petrom anunţase că va efectua concedieri în masă chiar din luna decembrie, conform unui program de restructurare stabilit. Ana-Maria Niculescu, purtător de cuvânt AJOFM Gorj, declară că principalele motive invocate de conducerea Petrom pentru disponibilizări sunt: reorganizarea companiei, desfiinţarea unor sectoare de activitate şi înfiinţarea altora, eliminarea fluxurilor negative, reducerea pierderilor din anumite compartimente, precum şi eliminarea cheltuielilor neeconomicoase.

Spre deosebire de alte companii care fac disponibilizări, compania Petrom se ocupă îndeaproape de reintegrarea în muncă a persoanelor concediate. Astfel, în Târgu-Jiu funcţionează un centru de tranziţie pentru consilierea a 1000 de persoane din judeţele Gorj, Hunedoara, Vâlcea şi Mehedinţi, care îşi vor pierde serviciul la Petrom. Cele două persoane de la centru, respectiv managerul de proiect şi consilierul, oferă un acompaniament personalizat disponibilizaţilor, deoarece merg la ei acasă, îi însoţesc la interviu după ce i-au pregătit în prealabil pentru acesta şi iau legătura cu angajatorul. Gorjenii care-şi vor pierde locul de muncă la Petrom au intrat în perioada de preaviz din 2 martie, iar contractul de muncă li se va desface de la 1 mai. Potrivit reprezentanţilor AJOFM Gorj, compania Petrom oferă un pachet social foarte bun şi plăţi compensatorii de până la 300 de milioane de lei vechi, în funcţie de veniturile obţinute de fiecare angajat.

Vizualizări: 79

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: