PNG Gorj îl acuză de incompatibilitate pe primarul Bâldea

Cu patru ani în urmă era mândria filialei, iar acum este reclamat de partidul din care a făcut parte, în ideea că poate pierde din procente. Romulus Bâldea, primarul din Teleşti, a fost dat în judecată nu de oricine, ci chiar de PNG Gorj, partid din care a făcut parte până de curând, în actualele alegeri el dorind un nou mandat din partea PSD.

PNG Gorj nu mai este ce-a fost la alegerile de acum patru ani, în vremuri de criză, un singur „războinic al luminii” supravieţuind în echipa lui Gigi Becali. Preşedintele filialei Ion Paliţă, singurul care nu a abandonat filiala, a contestat zilele acestuia candidatura fostului său coleg de la Teleşti, Romulus Bâldea. PNG are acum un alt candidat în comuna respectivă, Paliţă spunând că primarul în funcţie este, din punctul său de vedere incompatibil. „Incompatibilitatea ar fi din 2006, dar acum am aflat de ea. Legea spune că un primar nu are voie să aibă firmă, iar el are magazin, face comerţ. A trecut firma, din ce am înţeles, pe numele mamei sale, care e o femeie la 81 de ani, dar ştiu că a semnat acte de control, acte contabile, ceea ce nu avea voie”, spune Paliţă.

La judecată

Plângerea depusă de PNG Gorj împotriva edilului din Teleşti a ajuns zilele acestea pe masa magistraţilor, iar ieri a fost respinsă definitiv şi irevocabil la Tribunalul Gorj. Ion Paliţă se declară uimit, mai ales că primarul a ajuns să fie apărat de un …procuror. „S-a ridicat procurorul de şedinţă şi a cerut respingerea plângerii noastre. Nu am înţeles cum de a devenit acesta avocatul domnului primar. Spunea că domnul primar s-a înscris legal şi candidează conform legii partidelor, lucru pe care nici noi nu l-am contestat. Noi am contestat compatibilitatea dumnealui, nu am spus că s-ar fi înscris şi candidează ilegal. Dar ni s-a respins plângerea. I-am spus şi doamnei judecător că ce nu a putut dumneaei să constate la Gorj or să constate alţii la Bucureşti, aşa cum s-a tot întâmplat în ultima vreme la noi în judeţ”, mai declară Paliţă.

Nicio problemă

În timp ce Ion Paliţă afirmă că azi va sesiza Agenţia Naţională de Integritate cu privire la presupusa incompatibilitate a edilului din Teleşti, primarul în cauză spune că nu are nicio problemă şi că e treaba celor care nu au altceva de făcut decât să-l conteste. „Ce să-i fac eu domnului Paliţă- Să-i bag eu minte în cap- Nu am cum! El să mai vorbească doar atunci când va avea rezultatele pe care le-a avut PNG Gorj atunci când eram eu vicepreşedinte şi Vili Pasăre preşedinte. Am o activitate pe măsura 141 pentru creştere animale, dar nu se desfăşoară nici un act de comerţ acolo. Magazinul despre care vorbeşte dumnealui este pe numele părinţilor mei, iar afacerea respectivă există din 1998, când eu nu eram în politică. Am şi eu trei mandate în spate, două de viceprimar, îl vreau acum pe al doilea de primar şi mi se pare jenant ce face domnul Paliţă, să îţi ataci oamenii pe spinarea cărora te-ai ridicat. Poate însă aşa consideră dumnealui că mă poate învinge. Mai bine s-ar ocupa de o campanie serioasă, nu de reclamaţii, dar trebuie să ne obişnuim şi cu ideea că sunt unii care nu-şi văd propria valoare”, declară primarul în funcţie din Teleşti.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: