PNL a renunţat la candidaţi de teama eşecului

Dian Popescu a explicat ieri la Radio Infinit de ce este mulţumit cu faptul că PNL are candidaţi doar pe două colegii electorale în judeţul Gorj, în timp ce PSD are şase. Popescu a explicat că, la nivelul ţării, partidele din USL şi-au păstrat colegiile acolo unde au parlamentari în funcţie. În Gorj, PSD are patru parlamentari, iar PNL niciunul, după plecarea lui Morega din partid. Cu toate acestea, PNL a păstrat colegiul acestuia şi a mai primit unul de Senat. Au mai rămas de împărţit colegiile de deputaţi 3 şi 4, reprezentate acum de Cosmin Popescu şi Severus Militaru. Ambele au revenit însă PSD, iar liberalul Dian Popescu are o explicaţie. „PNL pe colegiul 4 nu are decât un primar, cel de la Turceni. Era firesc ca acest colegiu să revină PSD, pentru că ei au majoritatea primarilor”, a spus Popescu. Pe colegiul 3 PNL are o serie de primari, dar şi aici preşedintele PNL are o explicaţie: „Domnul Iriza de la PSD îşi face campanie pe acest colegiu de mai bine de un an, a fost în campanie şi cu primarii noştri”.

Dian Popescu a spus că liderii PSD, inclusiv Victor Ponta, au fost extrem de deschişi pentru a-i ceda încă un colegiu pe lângă cele două primite, dar că el nu a acceptat. „Trebuie să gândim pragmatic. Eu am responsabilităţi şi faţă de USL, nu doar faţă de PNL. Dacă dintr-o ambiţie ţineam să desemnăm noi candidaţii pe colegiile 3 şi 4 şi pierdeam, cine răspundea? Desigur, eu”, a spus Dian Popescu.

Preşedintele PNL Gorj este de părere că primarii PSD vor muncii mai mult pentru un candidat social-democrat, aşa cum şi liberalii s-ar implica mai mult pentru un candidat de la PNL.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: