PNL dispare dacă Antonescu nu ia 20%

Secretarul general al PNL, Radu Stroe, a participat sâmbătă la Târgu Jiu la Delegaţia Permanentă a liberalilor gorjeni, acolo unde primari, consilieri locali şi judeţeni şi-au preluat plasele cu afişe şi scrisori de la Crin Antonescu pentru alegători, totodată fiindu-le făcut şi instructajul despre cum trebuie muncit de acum încolo pentru ca scorul electoral să fie unul cât mai bun. Stroe a mai spus că în cazul unui rezultat slab, PNL va avea soarta ţărăniştilor.

Stroe a spus-o foarte clar în conferinţa de presă pe care a susţinut-o după întâlnirea cu colegii săi că un scor de 15% pentru Antonescu nu va fi deloc în avantajul partidului. Acesta a avut profeţii apocaliptice despre viitorul partidului, neezitând să declare că PNL are nevoie de cel puţin 20% pentru a mai exista pe scena politică în următorii ani. "Noi avem o singură şansă, să ajungă Crin preşedinte. Dacă luăm un rezultat prost, de până la 15 % totul s-a terminat pentru că următorul pas e coaliţia dintre cei doi mari şi legea alegerilor conform căreia câştigătorul ia totul şi în 2012 PNL iese de pe scenă ca partid parlamentar. Poate să rămână eventual ca ţărăniştii", a menţionat Stroe.

Stroe: „Morega e dur, dar nu mi se pare suficient de dur“

Radu Stroe afirmă că, în cazul unui eşec în partid nu se vor mai impune sancţiuni pentru că nu va mai fi cazul. "Domnul Morega a spus că cine nu ia 20 -25% va fi exclus, ras..., dar eu am spus "Bă băieţi! Domnul preşedinte nu are dreptate"! De ce? Pentru că PNL nu are decât o singură şansă, în caz contrar totul s-a terminat pentru că şi dacă nu vor, cei doi tot bat palma. Domnul preşedinte avea şi nu avea dreptate, pentru că la 12-15% noi nu mai avem pe cine să excludem. PNL este cu spatele la zid şi trebuie să joace cu toate cărţile", a precizat secretarul general al PNL.

Radu Stroe s-a declarat însă convins că pe 22 noiembrie Crin Antonescu va reuşi să intre în turul doi al alegerilor prezidenţiale, moment în care PNL nu va mai fi atunci "un club". Acesta a menţionat că liberalii au nevoie de o organizare de genul celei impuse de Dan Ilie Morega la Gorj.

"Crin e un românaş simplu, care nu a luat un capăt de aţă, aşa ca majoritatea oamenilor politici. Până atunci sper să ne punem la punct cu organizarea şi aici e rolul domnului Morega, care e dur, dar nu mi se pare suficient de dur. Nu mi-a fost dat să cred de 20 de ani în partidul ăsta că partidul e chiar un club, vorba lui Blaga, ceea ce nu-i cazul la Gorj, atenţie! Dl Morega a impus aici nişte canoane de organizare, nu-i finalizat, nu-i ok, dar e avansat faţă de Timişoara, Constanţa, Cluj, marile metropole, cu universităţi, cu intelectuali", spune secretarul general al PNL.

"Clubul" liberal a fost mereu pe la 15%

Radu Stroe a mai declarat la Târgu Jiu că PNL are nevoie de o nouă generaţie de militanţi, care să asigure partidului scorul minim necesar pentru a supravieţui alegerilor din luna noiembrie. "Nu se poate aşa ceva. Activiştii noştri au fost diletanţi sau clubişti, cum spune domnul Blaga. E, încercăm să urnim această căruţă pe traiectoria asta. Ei pot toţi să ia 75%, noi ne mulţumim şi cu 25%, chiar şi cu 21% ar fi suficient", a mai menţionat Radu Stroe.

Dan Ilie Morega a dat publicităţii cu câteva zile în urmă un sondaj de opinie realizat de un institut specializat pentru PNL Gorj conform căruia aproape 30% dintre alegătorii din Târgu Jiu şi Motru, cele mai mari oraşe din judeţ, ar vota cu Traian Băsescu şi PDL. Pe locul doi s-ar afla Mircea Geoană şi PSD cu aproximativ 24%, iar Crin Antonescu şi PNL ar ocupa locul trei, cu circa 22%, filiala având până acum scoruri electorale situate în jurul a 15%.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: