PNL Gorj cere anchetă la CEO

Copreşedintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, solicită o anchetă a Corpului de Control al Premierului Victor Ponta la Complexul Energetic Oltenia şi clarificarea, de către factori responsabili, a gravelor suspiciuni care planează asupra contractului încheiat de CE Oltenia cu S.C. BVA COAL S.R.L. „Având în vedere necesitatea clarificării urgente a suspiciunilor existente în spațiul public cu privire la legalitatea și oportunitatea economică a vânzării de către Complexul Energetic Oltenia a 1.200.000 de tone de cărbune către S.C. BVA COAL S.R.L., o firmă abia înființată, la un preț de 13 euro pe tonă, ce pare a fi sub costul de producție, în condițiile în care cărbunele este revândut în Serbia cu 35,7 euro pe tonă, solicit primului ministru al României, Victor Ponta, ca, în virtutea obligațiilor sale legale, să delege urgent Corpul de Control al premierului, pentru a face verificări temeinice la Complexul Energetic Oltenia“, transmite PNL printr-un comunicat de presă.

Liberalii de la Gorj vor răspuns la următoarele întrebări:

De ce nu a participat Complexul Energetic Oltenia la licitația organizată în Serbia, în luna noiembrie 2014, în așa fel încât să exporte cărbune direct, la preț maxim, profitabil, fără intermediari?

Ce argumente a avut Complexul Energetic Oltenia când a eliberat scrisoare de recomandare pentru S.C. BVA COAL S.R.L., asumându-și-o ca intermediar în exportul de cărbune?

Ce alte entități au mai solicitat scrisori de recomandare? Au fost, alte societăţi, obstrucționate de Complexul Energetic Oltenia în participarea la licitația din Serbia?

Ce fundament și ce conotații au declarațiile publice ale managerului Laurențiu Ciurel, conform cărora a fost așteptat la Guvern de către reprezentanții S.C. BVA COAL S.R.L. și, în plus, președintele Consiliului de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia, Gabriel Dumitrașcu, i-a cerut să vândă cârbune firmei respective?

Cum se explică perfectarea unui acord de vânzare de cărbune la prețul de 13 euro pe tonă, în condițiile în care, pe parcursul negocierii acestui contract, conducerea Complexului Energetic Oltenia cunoștea prețul de revânzare, de 35,7 euro pe tonă?

Care este costul mediu de producție a tonei de cărbune la nivelul Complexului Energetic Oltenia, de la debutul vânzării de cărbune în Serbia până în prezent?

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: