Poliţia Comunitară face reduceri de personal

Poliţia Comunitară Târgu-Jiu face reduceri semnificative de personal. După ce 30 de oameni şi-au pierdut deja locurile de muncă, alţii 25 vor păţi acelaşi lucru. Şeful Poliţiei Comunitare, Ion Tudor, susţine că reducerile au loc ca urmare a faptului că numărul solicitărilor de pază a scăzut foarte mult în favoarea firmelor private de pază, excluzând însă Hotărârea de Guvern adoptată ieri seară, care prevede că nu pot fi mai mulT de un poliţist comunitar la 1.000 de locuitori.

De la începutul anului de la Poliţia Comunitară au plecat 30 de angajaţi, iar seful poliţiei anunţă că alţi 25 urmează să plece în această lună. Dorinţa lui Ion Tudor contrazice însă ultima Hotărâre de Guvern adoptată ieri aseară. Conform acesteia nu trebuie să fie mai mult de 1 poliţist comunitar la 1000 de locuitori. Astfel că la Târgu Jiu din cei 300 de poliţişti comunitari  ar trebui să mai rămână doar 100, 200 dintre ei urmând să plece acasă. Hotărârea nu-l mulţumeşte însă pe Ion Tudor, care susţine că sub nicio formă nu ar face faţă cu doar 100 de oameni. Minimul admis de acesta este de 200 de poliţişti comunitari. „Imposibil! Nu avem cum să ne descurcăm cu 100 de oameni. Mai ales că de când vom deveni Poliţia Locală vom avea atribuţii suplimentare pe care nu le putem onora cu un deficit de personal. Au plecat deja 30 de angajaţi şi vor mai pleca încă 25 în această lună. Ştiam că vor urma reduceri de personal, prevăzusem asta, dar nu ne putem descurca doar cu 100 de poliţişti comunitari”, declară Ion Tudor, directorul Poliţiei Comunitare Târgu Jiu.

Pentru reducerile făcute până acum, şeful Poliţiei Comunitare susţine că de vină este şi faptul că nu le mai sunt solicitate contracte de pază şi protecţie. De când au intrat firmele din acest domeniu pe piaţă, contractele se pierd unul câte unul.

Pe lângă concedierile anunţate, Poliţia Comunitară va fi  nevoită să facă şi reduceri de cheltuieli foarte mari. Chiar şi telefoanele vor fi plătite de fiecare angajat în cazul în care costul convorbirilor depăşeşte valoarea abonamentului.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: