Poliția locală, spre comunală

În București sunt prea mulți oameni ca să mai existe reguli de circulație pe care să pretinzi, ca polițist, ca oamenii să le respecte. Cu staționarea, cel puțin, e dezastru. Regula nouă e asta: fiecare parchează pe unde poate, cu condiția să nu deranjeze alte mașini, pietoni și mai ales transport în comun. Dacă faci asta, nu-ți va fi ridicată mașina și în general poliția va înțelege. Nu și un anumit tip de poliție.
Poliția Locală este față de Poliție ceea ce sunt excrementele față de tubul digestiv. Nu e un tip de poliție, ci o emanație urât mirositoare a acesteia. Cu erecțiile mici pregătite, după ce li s-au înmulțit atribuțiile și au voie să dea amenzi, polițiștii locali bântuie orașul în căutare de oameni pe care să-i amendeze. Dar nu doar să-i amendeze, pentru că, la urma urmei, o simplă amendă nici n-ar fi o problemă, atâta timp cât e aplicată corect.
Ieri mi-am lăsat mașina neregulamentar, pe avarii, lângă o trecere de pietoni, la vreo doi metri. M-am asigurat să nu blochez și să nu încurc pe nimeni. Voiam doar să scot bani de la un bancomat aflat la 50 de metri distanță. Ar fi durat fix 2 minute toată operațiunea. N-a fost suficient pentru Poliția Locală.
Vajnic polițist local, Cristea Nicolae m-a luat direct cu: „prezintă repede toate documentele, că sunt nervos și îți dau multe amenzi”. Eu nici măcar n-apucasem să închid ușa de la mașină (ar fi putut, dacă era drăguț, să-mi spună ”dă-te, bă, țărane, mai încolo, că aicea încalci legea”). Dar plutonierul (sau ce dracu era) Cristea voia să dea amenzi ieri. Și să înjure lume, că era nervos. Cât am fost eu să-i caut TOATE documentele, i le-a mai cerut unei doamne (pentru aceeași contravenție, de altfel erau ZECI de mașini parcate neregulamentar în cei 200 de metri pătrați), doamnă căreia i se adresa fix așa, când am venit eu înapoi la mașina de poliție, și o făcea cu o scârbă și o aroganță pe care nu le credeam posibile la oameni, fie ei și polițiști: ”Nu stau să-ți explic, că nu înțelegi tu. O să-i zic soțului când vine, mai dă-te-n p**a mea”. Domnul Cristea Nicolae n-a pus punctulețele alea două, ca să fie clar.
Ei bine, alde Cristea Nicolae ne dau nouă amenzi. Fie ele și meritate.

Vizualizări: 720

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: