Poliţia Motru, chemată prin 112 la Cariera Roşiuţa. Vezi de ce!

Inginerul Claudiu Popescu, cel care a câştigat în instanţă repunerea pe funcţia de şef secţie Mecanică, a mers ieri la serviciu, după o săptămână de instructaj, şi a descoperit că nu are nici un fel de atribuţiuni. El a fost informat verbal de directorul Ion Ghiga că se va ocupa de o singură formaţie, iar de celelalte 14 Răzvan Ardeiu, cel care i-a luat locul după ce a fost concediat. Numai că, în cartea de pontaj, la formaţia sa de lucru nu apare vreun angajat la muncă. Drept urmare, Claudiu Popescu a sunat la 112 şi a chemat poliţia, reclamând abuzul directorului Ghiga.

Inginerul Claudiu Popescu a fost concediat anul trecut, dar instanţa a decis ca el să fie reangajat. Timp de o săptămână i s-a făcut instructaj, iar ieri a fost prima zi de lucru. Numai că şi-a început ziua cu poliţia. El a aflat că nu are ce să lucreze, nu are nici un fel de atribuţii şi nici subordonaţi. „M-am prezentat la serviciu şi conform funcţiei de şef secţie Mecanică trebuia să dau de lucru la cele 14 formaţii de lucru. În acel moment a intrat directorul Ion Ghiga şi inginerul Mihai Caragea şi mi-au spus că nu am voie să dau de lucru la oameni pentru că le dă adjunctul, adică Răzvan Ardeiu. Atunci am cerut dispoziţie scrisă pentru a mi se spune de ce mi se ia atribuţiile de inginer şef secţie mecanică. Nu poţi să-mi reduci atribuţiile prin dispoziţie verbală, vreau să văd scris, cu argumente. Atunci, la ora 7 am sunat la 112 şi a venit un echipaj şi a consemnat toate faptele“, a declarat Claudiu Popescu. „Trebuie să-mi facă dispoziţie scrisă, dar ştie că o pot ataca şi de asta îmi transmite aceste lucruri verbal“, mai spune Popescu. Inginerul a mai spus că la serviciu nu a fost ieri nici conducătorul formaţie de lucru ce trebuie să ponteze oamenii. Inginerul spune că ce i s-a întâmplat ieri este un abuz al conducerii unităţii. „În cartea de pontaj nu este trecut nimeni, deci nu am ce să coordonez. Dovadă este cartea unde nu e pontat nimeni. Conducătorul formaţie de lucru nu veni la raport, nu se ştie despre el. Să vedem cine coordonează omenii, nu am ce activitate să coordonez dacă nu e nimeni pontat în carte“, mai spune acesta. Claudiu Popescu a mai declarat că va merge în continuare la serviciu şi crede că directorul Ghiga va fi obligat să respecte legea.

CE SPUNE POLIŢIA

Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, a confirmat că Popescu a sunat la 112 la ora 6.53. Aceasta a mai spus că inginerul a fost îndrumat să facă o plângere pentru nerespectarea unei decizii judecătoreşti deoarece este un litigiu civil cu conducerea unităţii.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: