Poliţie politică la Poliţia Locală Târgu Jiu (II)

GORJ TV continuă în această seară, de la 20.00, în cadrul emisiunii “Panoul de onoare”, realizată de Narcis Daju, dezvăluirile legate de o serie de abuzuri, ilegalităţi şi acte de poliţie politică în care sunt implicaţi factori de conducere ai Poliţiei Locale Târgu Jiu.

În sistemele de tip democratic, mass media constituie veritabile mijloace de control prin care categorii largi de populaţie evaluează activitatea instituţiilor publice. Invitat săptămâna trecută la “Panoul de onoare” pentru a i se da ocazia să răspundă unor acuzaţii de management defectuos, poliţie politică, abuzuri şi ilegalităţi săvârşite în calitate de director executiv al Poliţiei Locale Târgu Jiu, Ion Tudor  a avut o prestaţie lamentabilă, sfidătoare, lipsită de orice urmă de fair play şi de bun simţ, fără nicio legătură cu ceea ce ar trebui să fie discursul public al şefului unei instituţii de stat cu o misiune socială covârşitoare, aşa cum este Poliţia Locală. Ion Tudor a vorbit peste toţi ceilalţi participanţi la emisiune, peste telespectatorii care au intervenit telefonic, la un moment dat a început să… cânte, deşi nu se afla la… Tezaur Folcloric, şi-a ameninţat ad-hoc subordonata prezentă în studio că o dă afară şi, pe scurt, a făcut tot posibilul să transforme emisiunea într-un bâlci televizat. Este motivul pentru care în această seară GORJ TV reia, fără participarea lui Ion Tudor, dezvăluirile despre o serie de posibile infracţiuni în legătură cu serviciul şi acte de poliţie politică săvârşite în ultima perioadă de Ion Tudor şi de directorul executiv adjunct, Florin Urdea.

Refuz

Vor fi prezenţi în studioul GORJ TV, alături de realizatorul Narcis Daju, avocatul Gigi Pecingină, poliţistul local Amalia Burlan şi Gabriela Ionescu, mama unui fost poliţist local, victimă a unei agresiuni cauzate în timpul serviciului de un superior ierarhic, muşamalizată de Ion Tudor. Telefonic va participa şi Vasile Lincu, preşedintele Sindicatului PROLEX.

Deşi au fost solicitate documente de interes public Primăriei Târgu Jiu, instituţia care patronează Poliţia Locală, în legătură cu dezvăluirile făcute săptămâna trecută la “Panoul de onoare”, până în prezent nu s-a primit nimic şi nu există nici un indiciu că ar exista vreun interes pentru clarificarea acuzaţiilor publice aduse şi stabilirea fără echivoc a responsabilităţilor. În mod similar, până în prezent IPJ Gorj a refuzat să facă public în ce cauze şi de cât timp cercetează, pentru infracţiuni în legătură cu serviciul, factori de conducere ai Poliţiei Locale Târgu Jiu.

Poliţia politică, recompensată cu avansări de SRI Gorj?

Mai mult decât atât, Narcis Daju va pune în această seară două întrebări esenţiale: 1. cum a ajuns căpitanul SRI în rezervă Ion Tudor, într-un timp foarte scurt, locotenent colonel SRI în rezervă-

2. ce motive speciale are SRI să avanseze la excepţional, de două ori într-un timp foarte scurt, o persoană cercetată de poliţişti şi procurori pentru săvârşirea unor infracţiuni în legătură cu serviciul, o persoană dovedită că se implică în acte de poliţie politică-

Sunt suficiente argumentele pentru a rămâne, în această seară, de la 20.00 la 21.30, pe GORJ TV, la “Panoul de onoare”.

Narcis DAJU

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: