Poliţist despăgubit după ce a fost şantajat!

Un agent rutier a câştigat în instanţă despăgubiri pentru faptul că nu s-a lăsat şantajat şi mituit. Agentul cu pricina este Ion Brânzan, cel care în primăvară trăgea pe dreapta un şofer din Dolj care circula cu viteză. Craioveanul, recidivist în materie de încălcare a Codului Rutier, l-a rugat cu bani pe Brânzan, fiind refuzat, după care a început să îl șantajeze pe polițist, sunând la 112 şi spunând că i s-a cerut mită, că a fost agresat și alte minciuni, alegându-se cu un dosar penal în care a şi fost condamnat.

Pe latură civilă, instanța a dispus acum ca șoferul vitezoman să bage mâna în buzunar și să îi plătească polițistului gorjean o sumă de bani, nu mare, dar suficientă cât să țină minte să nu mai procedeze la fel altă dată. „Admite în parte acţiunea civilă formulată de persoana vătămată Brînzan Ion. Obligă inculpatul Cioroianu Ştefan la plata sumei de 5.000 lei cu titlu de despăgubiri morale. Obligă inculpatul la 200 lei cheltuieli judiciare către stat”, a stabilit acum Judecătoria Târgu Jiu, sentința nefiind una definitivă. Și șoferul și polițistul pot contesta verdictul, dar e puțin probabil ca lucrul respectiv să se întâmple, mai ales că doljeanul are zeci de sancțiuni la activ și de încălcări ale legislației rutiere, în dosarul penal el aducând inclusiv un martor mincinos în speranța că îl va „face” pe Brânzan.

Cioroianu nu a contestat nici măcar pedeapsa penală pe care a primit-o în vară, știindu-se cu musca pe căciulă. El a fost condamnat atunci la 2 ani și 2 luni de închisoare, executarea pedepsei fiind suspendată și înlocuită cu un termen de încercare de trei ani. În pedeapsa respectivă este inclusă și perioada de arest preventiv pe care a petrecut-o în spatele gratiilor, sentința obligându-l pe craiovean și să presteze muncă în folosul comunității și nu oriunde, ci la bibliotecă… ”Pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 de zile, obligaţie ce se va executa în cadrul Primăriei Municipiului Craiova sau Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” Craiova, urmând a fi individualizată în concret de către consilierul de probaţiune”, se arată în decizia rămasă definitivă prin necontestare.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: