Polițist din Gorj, răpus de Covid

"Abia ce a fost condus pe ultimul drum colegul nostru de la Brașov, că un alt coleg, Cristian Zanfira din cadrul IPJ Gorj a fost răpus de Covid în această seară. În urma sa a rămas o sotie sfâșiată de durere și doi copii de numai câțiva anișori", a transmis duminică seara Sindicatul Europol.

Este dovada clară că polițiștii, prin natura misiunilor pe care le desfășoară, sunt printre cei mai expuși la infectarea cu SARS COV2, mai menționează sursa citată.

MAI este acuzat că evită să prezinte public motivul pentru care refuză testarea celor aflați în prima linie, în condițiile în care numărul celor infectați a depășit 5000 de cazuri din totalul de aproximativ 70.000 de cadre care sunt in stradă.

"Mai mult decât atât, pe lângă gradul mare de expunere, polițiștii nici nu au fost luați în seamă pentru acordarea ”stimulentului de risc” alături de celelalte categorii nominalizate până în prezent, personalul din sănătate, din asistență socială sau cadrele didactice. Domnule ministru Vela, câți polițiști trebuie să mai ucidă acest virus să luați decizia testării? Câte familii vor mai trebui să-și plângă morții pentru ca MAI să conștientizeze importanța testării polițiștilor? Lipsa de reacție de care dați dovadă, vă face autorul moral al morții al fiecărei pierderi pe care o suferim din rândul cadrelor MAI", este reacția celor de la Europol, care cer ministrului să dispună de îndată testarea polițiștilor.

Și un fost polițist din Gorj a fost răpus sâmbătă, 7 noiembrie, de noul coronavirus. Aurelian Șuță era și un artist cunoscut și iubit. Era artistul care de 1 Iunie - Ziua Copilului - făcea sute de caricaturi micuților din Târgu Jiu. Sunt poate mii de oameni care au în casă o lucrare semnată ȘAI.

Aurelian Șuță este și cel care a portretizat toți miniștrii de Interne, lucrările fiind expuse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj. Relu Șuță a fost internat la jumătatea lunii trecute la spitalul din Târgu Jiu, dar de câteva zile starea acestuia se deteriorase.

Dumnezeu să-i ierte! Condoleanțe familiilor greu încercate.

Vizualizări: 12,855

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: