Poliţiştii de proximitate au competenţe sporite

Începând de luna aceasta, competenţele poliţiştilor de proximitate au fost sporite. Dacă până acum ei erau puntea de legătură între cetăţeni şi poliţie, acum pot aplica sancţiuni şi pot cerceta unele infracţiuni. Poliţiştii de proximitate sunt doar in oraşele şi municipiile judeţului şi sunt puţini la număr. Târgujienii nu prea cunosc poliţistul de proximitate din zona în care locuiesc.

La nivelul judeţului Gorj sunt 26 de poliţişti de proximitate care-şi desfăşoară activitatea numai în mediul urban. Ei sunt împărţiţi pe zone şi până luna aceasta aveau competenţe reduse. Poliţiştii trebuia doar să cunoască probleme cetăţenilor şi să-i pună în legătură cu organele de poliţie atunci când era cazul. „Acum poliţistul de proximitate are competenţe sporite. Pe lângă cele pe care le avea în trecut acum, poate cerceta infracţiuni simple şi poate aplica sancţiuni”, spune Daniel Tică, purtător de cuvânt IPJ Gorj

Locuitorii Municipiului Târgu-Jiu nu cunosc poliţistul de proximitate din cartierul în care locuiesc, fie că nu au avut probleme cu el sau acesta nu şi-a făcut apariţia în zonă. „Poliţistul de proximitate este cum era o dată sectoristul. Eu nu l-am văzut niciodată. Nu-l cunosc, deşi aşa ar fi normal să ştim şi noi cui ne adresăm dacă avem vreo problemă. Nici numărul de telefon nu-l are trecut la asociaţie. Ori nu am avut eu probleme, ori nu prea trece prin zonă. I-am văzut pe cei de la ordine publică frecvent, dar pe sectorist nu”.

Dacă va fi nevoie, în funcţie de numărul de locuitori, numărul poliţiştilor de proximitate va fi mărit.

Vizualizări: 477

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: