Poliţiştii din Motru, anchetaţi de procurori din Craiova

Incidentul generat de declaraţiile unui bărbat din Mehedinţi care susţine că poliţişti din Motru l-au bătut la începutul săptămânii până l-au învineţit pe corp nu vor fi anchetate doar de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj, ci şi de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Procurorii au anunţat că au deschis propria anchetă în urma relatărilor din presă, Petre Grecu plângându-se jurnaliştilor de tratamentul abuziv de care ar fi avut parte. Poliţiştii au dezminţit categoric implicarea lor în astfel de fapte, aceştia menţionând că mehedinţeanul doar a fost anchetat pentru că a furat un sac de varză din Motru.

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a fost constituită, la data de 09.11.2011, o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la incidentul petrecut în seara zilei de 06.11.2011, în sediul Poliţiei din Motru, când un bărbat acuză că a fost bătut de către un agent de poliţie. Din primele cercetări rezultă că persoana vătămată, P. G. (în vârstă de 40 de ani) a fost condusă la secţia de poliţie antemenţionată, pentru a fi anchetat în legătură cu furtul unui sac de varză, însă acolo ar fi fost agresat de către organele de poliţie, care l-ar fi legat şi lovit timp de mai multe ore. De asemenea, pe numele persoanei vătămate a fost constituită o altă cauză penală, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: