Poliţiştii locali vor grupă specială de muncă

Poliţiştii locali din municipiul Târgu Jiu vor grupă specială de muncă pentru a putea ieşi la pensie la vârsta de 55 de ani. Sindicaliştii de la ProLex spun că intenţionează să organizeze un miting în acest sens, mai ales după ce un coleg de-al lor din Severin a decedat joi noaptea, fiind bătut cu bestialitate pentru că a încercat să legitimeze mai mulţi tineri. Poliţistul decedat avea 58 de ani. Stelian Mihu, liderul Sindicatului ProLex Târgu Jiu, spune că nu este normal ca un poliţist local de 65 de ani să facă circulaţie.

Sindicaliştii din Poliţia Locală Târgu Jiu sunt scandalizaţi după ce un coleg de-al lor din Severin a decedat la finele săptămânii trecute după ce ar fi fost bătut de mai mulţi tineri. Bărbatul de 58 de ani a fost trimis prin dispecerat să aplaneze un scandal în stradă însă a fost lovit, a căzut și a dat cu capul de asfalt. Polițistul local a decedat ulterior la un spital din Craiova.
Sindicaliștii spun că vineri au vorbit la nivel național și vor organiza un miting în care solicită grupă specială de muncă care să le permită să iese la pensie la vârsta de 55 de ani. ”Celelalte arme din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională ies la pensie la 55 de ani. Noi, la 65 de ani, mai putem să ne luptăm cu infractorul în stradă, să facem ordine publică sau circulație? În urma acestei întâmplări, toţi poliţiştii din ţară s-au mobilizat şi, pentru că deja este prea mult încă un poliţist mort în stradă, vom organiza un miting”, a spus Stelian Mihu, lider ProLex Târgu Jiu. La nivelul Poliției Locale Târgu Jiu mai sunt 130 de salariați.

Carnea de tun a procurorilor
Sindicaliştii spun că s-a ajuns să fie omorâţi pe stradă pentru că le este teamă să folosească armamentul din dotare. Mihu a mai precizat că mitingul va fi organizat și pentru a solicita statutul poliţistului. ”Toţi poliţiştii locali din țară vor grupă de muncă și statutul poliţistului. La noi încă nu s-a stabilit statutul polițistului și lipsa unui cadru legislativ clar îngroaşă rândul poliţiştilor ultragiaţi. Sunt atâtea cazuri cu poliţişti morţi, bătuți, pentru că evită folosirea armamentului, a tehnicii din dotare, baston, spray. Sunt atâția polițiști cercetați penal că au folosit arma, bastonul, forța fizică, ajung carnea de tun a procurorilor și atunci oamenii evită să folosească forța și devin ei victime”, a spus Stelian Mihu, sindicalist.

Vizualizări: 2,228

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: