Poliţistul judecat nu recunoaşte falsul

Poliţistul din Roşia de Amaradia judecat pentru modificarea declaraţiei unui martor dintr-o anchetă a apărut în faţa magistratului care va pronunţa o sentinţă în cazul său. Agentul Robert Andy Lungu a negat faptul că el ar fi modificat declaraţia respectivă, aşa cum au susţinut procurorii. El i-a spus judecătorului Teofil Boncu faptul că martorul din dosar şi-a modificat declaraţia, iar semnătura este diferită întrucât acesta ar fi stat într-o poziţie incomodă atunci când a semnat.

"Nu văd ce interes aş fi avut s-o fac", i-a replicat poliţistul magistratului, Boncu nerămânând dator cu răspunsul, mai ales că din rechizitoriul procurorilor nu reiese şi motivul pentru care agentul din Roşia de Amaradia ar fi modificat semnătura în cauză. "Domnule agent, slaba pregătire.Eu am lucrat ani de zile şi ca procuror cu subofiţeri care erau mai bine pregătiţi ca ofiţerii. Se făcea şcoală atunci, e o constatare a mea", a menţionat judecătorul de caz.

Procesul verbal modificat de Lungu a fost probă într-un dosar penal judecat la Judecătoria Novaci şi, apoi, la Tribunalul Gorj, Teofil Boncu precizându-i poliţistului că ştie foarte bine despre ce este vorba în dosar întrucât şi el a făcut parte din completul care a pronunţat sentinţa în baza documentului respectiv. Robert Andy Lungu spune că nu are nicio legătură cu semnătura falsă din dosar, deşi expertizele de specialitate confirmă că modificările în declaraţie nu au fost semnate de martor, ci de către poliţist. Omul legii a cerut ca în acest proces să fie audiat şi colegul său de la Roşia de Amaradia, el susţinând că nu are nicio vină.

"Semnătura de pe declaraţia respectivă nu a fost făcută de mine, ci de martor. Îmi explic faptul că expertiza criminalistică efectuată în cauză a concluzionat că semnătura nu aparţine martorului prin faptul că atunci când a efectuat a doua semnătură avea o poziţie incomodă", a spus poliţistul, judecătorul întrebând ironic dacă bărbatul era cumva "cu capul între picioare", magistratul menţionând că dacă martorul în cauză şi-ar recunoaşte semnătura asupra lui nu ar fi nicio consecinţă. Consecinţele sunt doar asupra poliţistului care  timp de câteva luni de acum încolo va trebui să dea explicaţii în faţa magistraţilor, procesul lui fiind de abia la început.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: