Poliţistul Vieru a mai scăpat de nişte ani de puşcărie

Poliţistul care în martie 2008 l-a accidentat mortal pe fostul profesor Dumitru Bunoiu a fost condamnat acum, nedefinitiv, la trei ani de închisoare, după ce Tribunalul Gorj dispusese o pedeapsă de cinci ani şi jumătate.

Sabin Vieru a contestat sentinţa de la Tg Jiu, a primit trei ani la Curtea de Apel Craiova, verdictul fiind şi aici contestat, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dispunând rejudecarea dosarului la Craiova. Dosarul nu a rămas însă la instanţa din Bănie, fostul poliţist solicitând strămutarea acestuia, lucru pe care l-a şi obţinut. Curtea de Apel Bucureşti este cea care acum a pronunţat un verdict similar cu cel de la Craiova.

Prima sentinţă, la instanţa de la Tg Jiu, a fost pronunţată în iunie 2009, la un an şi câteva luni de la producerea accidentului în care a fost rănit grav şi un bărbat aflat pe scaunul din dreapta al maşinii conduse de Bunoiu. Din iunie 2009 şi până acum poliţistul găsit vinovat de producerea nenorocirii a apelat la toate tertipurile posibile pentru a demonstra că nu era atât de băut pe cât părea imediat după producerea evenimentului rutier, el nefiind testat atunci imediat cu fiola, deşi venea de la cheful unui coleg. Şeful său de la acea vreme şi unul dintre martorii favorabili din dosar a fost Mirel Păsărelu, fostul şef al DGA Gorj, implicat recent într-un alt accident mortal.

         Instanţa de la Bucureşti a decis acum, ca şi cea de  la Târgu Jiu, ca Vieru să plătească daune victimelor sale, sentinţa nefiind însă nici de această dată una definitivă, poliţistul putând să o atace cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. „Către partea civilă Becheriu Dumitru, la plata sumei de 20.000.lei, cu titlu de daune materiale şi 60.000 lei, cu titlu de daune morale, - către partea civilă Bunoiu Ana, la plata sumei de 20.800 lei, cu titlu de daune materiale şi 60.000 lei, cu titlu de daune morale, - către partea civilă Bunoiu Octavian Mădălin, la plata sumei de 20.350 lei, cu titlu de daune materiale şi 50.000 lei, cu titlu de daune morale, - către partea civilă Bunoiu Bogdan, la plata sumei de 14.097 lei, cu titlu de daune materiale şi 50.000 lei, cu titlu de daune morale, - către partea civilă Becheriu Dumitru, la plata sumei de 69.000 lei, cu titlu de rentă globală, calculată de la data comiterii infracţiunii (28.03.2008) şi până la data prezentei decizii şi, în continuare, la plata unei rente lunare de câte 1.500 lei, până la încetarea stării de nevoie a părţii civile”, se menţionează în verdictul Curţii de Apel Bucureşti.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: