Pomelnice şi acatiste online

Credincioşii în criză de timp pot trimite pomelnicele de la birou, online fără să mai calce pe la biserică.  Această modalitatea nu este acceptată de preoţii gorjeni.

Pe internet există un portal unde credincioşii fără timpul necesar să meargă la biserică sau la o mănăstire să se roage pot trimite on-line pomelnice şi acatiste pentru  pomenirea morţilor, iertarea păcatelor, vindecarea celor aflaţi în suferinţă, reuşită la examene şi alte momente importante din viata dar şi pomenirea în cadrul Sfintei Liturghii. Nimic nu este însă gratis. Pomelnicele sunt contra cost şi încep să fie citit după ce credinciosul plăteşte tot on-line. Preoţii din Gorj nu sunt de acord cu acest lucru şi cred că în felul acesta se pierde legătura cu Dumnezeu. “Nu sunt de acord cu asta. Dacă vrem cu tot sufletul să ne rugăm şi să lăsăm un pomelnic putem face un efort să ne deplasăm până la biserică sau la mănăstirea respectivă”, spune Cosmin Bălan, protopop. 

TARIFE

Pentru un acatist citit o zi în biserică se plăteşte un euro sau 2,80 euro pentru trei zile. Pentru un pomelnic cu o valabilitate de o săptămână, de pe cardul unui solicitant vor fi opriţi automat 6,16 euro, iar pentru o lună vor plăti 24 de euro.

Vizualizări: 655

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: