Pompagiul care n-a reuşit să-şi depăşească condiţia

PDL Gorj a ajuns de râsul curcilor. Actualii lideri ai filialei împreună cu preşedintele Ruşeţ ar trebui să facă un pas în spate şi să lase capul în jos. Nesfârşitele mâncătorii pe care le-au pus la cale în ultimii doi ani au dus filiala acolo unde n-a mai fost niciodată. La limită a luat un post de parlamentar.

Capacitatea organizatorică a celui care s-a dus la facultate turist şi s-a întors jurist s-a etalat deplin acum. Scorul  de 10% pe care l-a obţinut Ruşeţ denotă adevărata lui valoare politică. A fost şi rămâne un foarte bun pokerist, un fost sindicalist, un coleric notoriu care  a confundat cu multă plăcere  în ultimii 4 ani sala Parlamentului cu sala cazinoului. Jocul la cacialma şi metoda dosului în două luntrii l-au dus la capătul carierei sale politice scurte, căci asta înseamnă rezultatul obţinut la aceste alegeri. Ruşeţ nu se poate bucura decât de o mare realizare şi anume că în martie 2011 preşedinta Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, d-na Doina Melinte, printr-un ordin a transformat Pokerul din joc de noroc în sport. În felul acesta,  nu i se mai poate spune cartofor, ci sportiv. Cine ştie, poate în lipsa ocupaţiilor politice o pleaca şi la olimpiada de poker şi aduce medalia de aur.

Revenind la filiala Gorj a PDL, trebuie să remarcăm un singur lucru: de distrus se poate distruge orice foarte repede, dar de clădit doar anumiţi omeni pot clădi. Ruşeţ a luat o filială în formă maximă şi în micimea sa i-au trebuit mai puţin de doi ani s-o distrugă. Ca orice prost s-a înconjurat de alţii mai proşti decât el ca să poată părea el deştept. Toţi oamenii din filială care au gândit dincolo de “quinta royală” au fost marginalizaţi şi opresaţi de comportamentul grobian specific celor care nu-şi pot depăşi condiţia şi nici nu pot gândi cu un singur neuron. Ce nu poate înţelege în veci Ruşeţ este faptul că o filială de partid este un organism viu, care trăieşte atâta timp cât este agreată de electori, atâta timp cât politicienii conştientizează că sunt la cheremul alegătorilor şi nu invers.

Ambiţia lui Ruşeţ de a se vedea şef peste filiala Gorj a PDL a distrus partidul. Vinovat nu este numai el, ci şi politicienii de la centru care l-au creditat cu prea multă încredere fără a ţine cont că dintr-un pompagiu nu poţi face peste noapte un domn, chiar dacă-i lipeşti pe frunte o diplomă de studii. Cazul Ruşeţ este emblematic pentru PDL. În ultimii doi ani, toate filialele precum şi organismele centrale ale partidului au fost înţesate de oportunişti a căror competenţă  nu s-a ridicat nici măcar până la piciorul broaştei. Rezultatul îl vedem cu toţii în procentele obţinute la cea mai importantă confruntare, aceea cu electorii. Dacă n-au învăţat nimic din acest lucru este cazul să se apuce de o treabă serioasă, că politica nu-i de ei.

Mă tem că la analiza de vineri vor găsi tot felul de scuze şi nimeni nu va face pasul înapoi, pentru că fiecare se crede de neînlocuit. Uşor băieţi, statul în opoziţie nu strică. N-aţi văzut USL-ul cât de hotărât a fost?

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: