Ponta a făcut inventarul „minciunilor PSD”

Deşi în campania electorală din 2016 a străbătut ţara în lung şi-n lat ca să-i convingă pe români să voteze faimosul program de guvernare al PSD, acum deputatul de Gorj constată că s-a cam ales praful de promisiunile respective. Victor Ponta a făcut miercuri un inventar al „gogonatelor” pe care social-democraţii le-au servit până acum românilor, fostul premier neuitând să amintească de faptul că în 2010 tăierile de salariu cu 25% au fost sancţionate de alegători la vot.

Acum, deputatul e convins că PSD-ul din care a plecat a devenit la fel ca fostul PDL pe care l-a criticat la fel de vehement cum o face în ultima vreme cu foştii săi colegi şi, mai ales, cu Liviu Dragnea.

„A venit anul 2017. Acum situaţia e diferită. Oamenii au fost minţiţi că salariile lor vor creşte cu 25% - minciună! Oamenii au fost minţiţi că nu vor scădea salariile prin transferul contribuţiilor - minciună! Investitorii au fost minţiţi că impozitul pe dividende va scădea de la 5% (cât făcuse Guvernul Ponta) la 0% - minciună, acum practic este 15%. Personalul din sănătate a fost minţit că nu va mai plăti impozit - minciună! Cei din IT au fost minţiţi că nu le vor scădea veniturile după trecerea contribuţiilor la angajat - minciună! Profesorii au fost minţiţi că vor avea la dispoziţie banii cuveniţi din titluri executorii - minciună! Cei care aveau de recuperat taxa auto au fost minţiţi că vor primi banii - minciună! Pensionarii au fost minţiţi că vor avea o viaţă mai bună şi acum văd că toate preţurile la alimente, medicamente şi întreţinere au explodat!  Oamenii cu credite la bănci au fost minţiţi că vor suporta mai uşor această povară - minciună!!! Euro a ajuns la un curs istoric de 4.65 şi ROBOR la fel!”, susţine Ponta.

Deputatul a avut un mesaj şi pentru acei foşti colegi ai săi care au preferat rolul de „figurant” după ce au primit de la Dragnea o funcţie remunerată bine, cu secretară şi maşină la scară. Fostul premier crede că asta a transformat PSD în fostul PDL, lucru pe care el nu şi-l doreşte în ruptul capului pentru că o asemenea situaţie ar însemna o nedorită întoarcere în timp.

Vizualizări: 279

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: