Ponta a ratat ocazia să tacă

Victor Ponta a recunoscut într-o emisiune televizată că rezoluţia de la Consiliul Naţional al PSD, cum că vor fi daţi afară din partid parlamentarii care nu votează pentru arestări, a fost doar o declaraţie a lui. Nici nu ne aşteptam altfel, doar că nu prea îi stă în caracter să-şi recunoască propria demagogie. Ştiu rezoluţia, eu am propus-o, doar că nu se aplică la oricine, explică acum premierul, cu precizarea că el ca deputat lipseşte de la voturile pe arestări, că ar vota împotriva cererilor DNA şi s-ar interpreta apoi că blochează justiţia.

Ponta a simţit nevoia să dea şi un exemplu, extrem de nefericit, cu privire la abuzul de arestări. „Nu ştiam că pentru spionarea unei iubite eşti arestat", a spus premierul, făcând referire la colegul său de partid Gheorghe Nichita, primar la Iaşi. Pentru cine nu a urmărit telenovela, lucrurile stau cam aşa. Nichita a fost părăsit de iubita lui, angajată a primăriei, pentru care a şi divorţat, şi a luat-o razna de gelozie. A folosit Poliţia locală şi serviciul de salubritate pentru a o urmări pas cu pas. Faptul că femeia s-a întâlnit la o terasă cu un bărbat l-a făcut să apeleze la membrii clanului de interlopi Corduneanu pentru a-l ameninţa pe respectivul să părăsească în două ore Iaşiul şi să nu mai revină vreodată. Nichita a trimis poliţiştii locali şi la Suceava, pentru a închiria o cameră de hotel unde locuise iubita lui, pentru a face o „reconstituire”. Adică doi poliţişti locali să se pună în pat să afle dacă acesta scârţâie iar un al treilea să verifice dacă se aude din camera vecină!!! Nu le-a ieşit, pentru că atunci când s-au dus, camerele erau deja închiriate. Inutil să vă spun că toate cheltuielile aferente urmării iubitei erau decontate din bani publici.

Fosta iubită a primarului Nichita a sunat la 112 atunci când a fost bătută de primar, dar cazul a fost muşamalizat. Degeaba a continuat aceasta cu plângeri la poliţia şi la parchetul din localitate. Până când nu a depus plângere la DNA central, nu s-a întâmplat nimic.

Ponta a ratat o bună ocazie să tacă, mai ales că nu îl întrebase nimeni despre cazul Nichita. A vrut să arunce în derâdere reţinerile procurorilor DNA, dar a reuşit să se facă de râs. Pentru că acţiunile lui Nichita de la Iaşi sunt unele de tip interlop, iar pericolul social este evident, fiind victimă nu doar fosta iubită, ci oricine îndrăznea să se apropie de aceasta. Judecătorii l-au pus rapid în libertate, că probabil Iaşiul este bine controlat de baronul PSD. Faptul că poliţiştii şi procurorii au muşamalizat un astfel de caz este de asemenea foarte grav. Ponta ar trebui să fie mai atent când alege să fie de partea unui urmărit penal. Nu zic să nu-şi apere oamenii, dar nu atunci când se folosesc de putere pentru a teroriza o femeie.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: