Ponta, dat pe mâna Inspecției Judiciare, alături de Băsescu și Vosganian

În plină campanie electorală, în care ar trebui să le explice alegătorilor ce planuri are pentru a conduce cât mai bine țara ale cărei voturi le cere, premierul Victor Ponta are de dat explicații în fața membrilor Inspecției Judiciare, după ce a făcut vorbire despre modul în care decurge ancheta în dosarul Lukoil. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis ca premierul să dea explicații în fața inspectorilor, la fel ca și președintele Traian Băsescu, dar și ca fostul ministrul Varujan Vosganian, și ei comentând unele decizii ale instanțelor de judecată, ieri după-amiază șeful statului menționând că nu retractează nimic din ceea de a declarat.

Membrii CSM au considerat declarațiile celor trei drept presiuni puse pe justiție de politicienii amintiți, Băsescu reacționând dur și menționând că el nu vrea să fie pus vreodată pe picior de egalitate cu Ponta. Premierul a declarat, la începutul săptămânii, că  Guvernul speră într-o soluţie legală în cazul anchetei de la Lukoil, care să permită sancţionarea persoanelor vinovate şi recuperarea prejudiciului, dar şi continuarea normală a activităţii şi plata salariilor către angajaţi.

Ponta a făcut referire şi la sechestrul asupra unor bunuri ale companiei, comentând: "Bănuiesc că cei care au comis fapte penale nu fugeau cu conductele în Rusia sau nu ştiu unde şi nici rafinăria nu o mutau mâine din România", a doua zi procurorul de caz ridicând parțial sechestrul pus la rafinărie, rușii reluând apoi treptat activitatea economică. Ulterior, Ponta a mai spus că dacă se închidea rafinăria cei 3500 de salariați de aici ar fi venit tot la el pentru a-i cere ajutor, membrii CSM decizând ieri că trebuie să le transmită un mesaj clar politicienilor de a nu se mai amesteca în treburile Justiției.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: