Ponta explică de ce nu demisionează de la Guvern!

Victor Ponta a explicat luni seara la o emisiune tv la Antena 3 de ce nu își dă demisia și din fruntea Guvernului, după ce DNA l-a inculpat în dosarul Turceni - Rovinari.

Premierul nu se teme că ar rămâne doar deputat de Târgu Jiu, ci doar că ar veni la putere cei al căror loc l-a luat în urmă cu trei ani. „Este o gândire foarte concretă, m-am gândit în felul următor: la partid, PSD, am găsit imediat o formulă prin care cei aflaţi acum la conducere - Rovana Plumb, ceilalţi colegi ai mei - pot foarte bine să conducă din punct de vedere politic partidul, mai ales că, practic din toamnă, începe pregătirea pentru alegerile locale, apoi pentru cele parlamentare. La Guvern, lucrurile stau în felul următor: în primul rând, nu că sunt de neînlocuit, nimeni nu e de neînlocuit, dar sunt nişte proiecte pe care le-am pus în aplicare şi pe care trebuie să le duc la bun sfârşit. În al doilea rând (...), eu am fost votat, împreună cu Crin Antonescu, ca să guvernăm, dar am fost şi votaţi ca să nu mai ajungă ăia pe care i-am dat jos, adică Ungureanu, Predoiu, Boagiu, Ialomiţianu, toată gaşca. Păi, eu, dacă îmi dau demisia de la Guvern, înseamnă că dau ţara celor care au distrus-o înainte. Şi după aia ce facem, iarăşi venim şi muncim trei ani jumate ca să dăm înapoi oamenilor pensiile, salariile, TVA, toate celelalte lucruri... aia ar fi o trădare, categoric, a celor care m-au votat"", a declarat premierul, care  consideră că în locul său ar putea veni Călin Popescu Tăriceanu, cel care era premier și în perioada în care Casa Șova derula contractele la Turceni și Rovinari anchetate acum de DNA.

Reacţia lui Băsescu

Fostul președinte Traian Băsescu a reacționat la declarațiile lui Ponta și i-a reamintit acestuia că el l-a nominalizat ca premier din partea USL, cerându-i să îl „trădeze” și să își dea demisia din fruntea Guvernului, dată fiind situația penală pe care o are prim-ministrul. „Nu poporul te-a făcut premier, ci eu te-am desemnat pentru această funcţie, iar Parlamentul a aprobat propunerea mea. De aceea, te rog, trădează-mă pe mine, care te-am desemnat, demisionând şi nu trăda interesele ţării tale rămânând în funcţie", a scris Băsescu, amintind și că Ponta este singurul premier european urmărit penal în funcție.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: