Ponta, plecat de 25 de zile. Nimeni nu ştie când revine!

Nimeni nu ştie în prezent momentul în care premierul Victor Ponta va reveni în țară pentru a-și relua atribuțiile de șef al Guvernului. Deputatul de pe Colegiul 6 Târgu Jiu rămâne internat în continuare în clinica din Turcia unde a suferit o operație la un picior, socrul acestuia, senatorul Ilie Sârbu spunând ieri că, cel mai probabil, „săptămâna aceasta” premierul va reveni la București.

După 24 de zile de când Ponta e plecat din țară pe motive de boală, socrul său le-a transmis ieri românilor că șeful Guvernului „se simte bine”, dar că medicii sunt cei care vor decide când este momentul oportun pentru externarea sa, anterior prim-ministrul spunând și el că nu vrea să revină acasă în cârje sau într-un cărucior.

„Se simte bine şi eu cred că săptămâna aceasta vine acasă. Nu decide nici el, nici noi, până nu spune profesorul care l-a operat nu poate pleca, dar se simte bine, asta e important", a declarat Ilie Sârbu. Acesta nu a fost de acord cu cei care cred că premierul ar fi trebuit să fie în țară într-o perioadă în care criza din Grecia afectează toată Europa, socrul lui Ponta dând însă asigurări că, atunci când va reveni la București ginerele său își va prelua toate atribuțiile de prim-ministru. „Ce să facă premierul acuma în stat?! Există stabilitate, Banca Naţională şi-a spus punctul de vedere, avem premier, avem tot ce ne... Să ne bucurăm, pentru noi e o mare bucurie că nu suntem, Doamne fereşte, în situaţia asta şi suntem pe primul loc la creşterea economică în Europa şi celelalte, asta e marea noastră bucurie. Dacă va fi afectată, va fi afectată întreaga Uniune Europeană. Acuma, dacă era premierul aici, ce făcea?! Stătea în amândouă picioarele şi spunea că e bine sau e greu în Grecia", a menționat „tata socru”.

În schimb, de pe contul său de Facebook, Ponta a continuat să își dea cu părerea la ce se mai întâmplă prin lume și mai ales la greci, opinia sa fiind una de susținere a celor care s-au opus reformelor pe care occidentalii le tot cer pentru ca statul grec să evite falimentul. „Îi detest pe talibanii sau măcelarii sociali care demonizează un popor doar pentru că uneori îndrăzneşte acel popor să aibă altă părere decât ei. Grecia este parte esenţială a Europei. Grecii au nevoie de UE, dar şi UE are nevoie de greci. Soluţia este doar împreună şi doar prin dialog şi respect, nu prin decizii unilaterale. Indiferent de calea aleasă de Grecia vor fi necesari ani lungi de reforme care implică sacrificii şi suferinţe. Când România a fost în criză nimănui nu i-a păsat. Aş vrea de dată asta să fim toţi mai solidari", arată Victor Ponta într-o postare pe contul său de Facebook, fără să menționeze totuși și când va reveni în România pentru a-și prelua atribuțiile de premier.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: