Ponta: „PSD riscă să piardă structurile din teritoriu”

Deputatul de Gorj Victor Ponta a spus ieri că susţine punctul de vedere al lui Adrian Năstase, potrivit căruia PSD a devenit un partid de rangul doi, destructurat şi cu prea multe centre de comandă. Uitând că i-a fost cândva consilier, Ponta a spus că „mă bucur că domnul Năstase gândeşte ca şi mine”.

Victor Ponta a fost unul din oamenii de bază ai lui Mircea Geoană în campania prezidenţială pierdută de acesta din urmă, fiind purtătorul său de cuvânt. Deşi nu îl atacă deschis pe Geoană, Ponta dă semne că se reorientează spre tabăra Năstase. "Mă bucur că dl. Năstase gândeşte ca şi mine. Şi eu am comparat PSD cu echipa de fotbal a României, care, ori de câte ori pierde calificarea, se gândeşte la arbitraj, şi nu la ce s-a întâmplat pe teren şi la ce are de făcut pentru a câştiga următorul meci. Eu nu vreau să mă implic foarte mult în luptele de putere din partid, dar mi-aş dori foarte mult ca o decizie să se ia cât mai repede, în februarie, cel mai târziu în martie, fie că este vorba de o reconfirmare a actualei conduceri, a dlui Geoană, fie că e vorba de alta nouă", a declarat Ponta.

Pesediştii din teritoriu, „luaţi cu japca”

Vicepreşedintele PSD Victor Ponta a mai precizat că partidul ar trebui să treacă peste această etapă de competiţie internă cât mai repede, pentru că riscă să rămână fără structuri în teritoriu dacă lupta pentru funcţiile de conducere ale partidului va dura prea mult. "Să se decidă la Congres cine va conduce partidul şi în ce fel, în ce formulă, pentru ca apoi să ne vedem de treabă pentru partid, nu pentru funcţii, să ne apărăm oamenii din teritoriu care încep să fie ameninţaţi, şantajaţi, luaţi cu japca şi să începem să ne pregătim pentru alegerile din 2012. Dacă mai stăm mult în această etapă de competiţii, de divergenţe riscăm să pierdem structurile din teritoriu", a mai declarat Ponta.

Liderul PSD Adrian Năstase susţine, într-o postare pe blog de luni, că, din 2004, partidul s-a destructurat organizatoric, şi-a pierdut combativitatea şi a devenit o formaţiune mică, "de rangul doi", faţă de care PDL, "exceptând excesele antidemocratice şi lipsa de ideologie", este mai bine organizat. Năstase susţine că orice discuţie despre viitorul partidului trebuie să înceapă de la faptul că pe 6 decembrie 2009 partidul a pierdut alegerile prezidenţiale "şi, în felul ăsta, s-a plasat, pentru măcar trei ani, în opoziţie".

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: