Ponta pune impozit pe trotuar, conducte, stâlpi şi cabluri

Guvernul Victor Ponta va promova un proiect de ordonanţă de urgenţă ce va duce la o dublă impozitare. Va fi impozitată absolut orice fel de construcţie, de la cabine telefonice până la diguri, canale şi trotuare. Este vorba despre impozitul pe construcţii speciale, de 1,5% din valoarea construcţiei. În cazul infrastructurii, el va fi calculat, în funcţie de trotuare şi semne de circulaţie, fiind pus şi pe jgheaburi şi piloni antene telefonie mobilă, radio şi tv. Taxe mult mai mari va plăti Complexul Energetic Oltenia deoarece deţine multe din lista obiectivelor impozitate din 2014, asta după ce s-au majorat şi redevenţele.

Impozitul va fi impus atât firmelor româneşti, cât si celor străine care lucrează în România, urmând să fie exceptate de la plata instituţiile publice, institutele naţionale de cercetare-dezvoltare, asociaţiile, fundaţiile, conform proiectului de ordonanţa de urgenta pentru introducerea impozitului. El se calculează prin aplicarea unei cote de 1,5% asupra valorii construcţiilor existente in patrimoniul contribuabililor la data de 31 decembrie a anului anterior, din care se scade valoarea clădirilor, inclusiv valoarea lucrărilor de reconstruire, modernizare, consolidare, modificare sau extindere pentru clădirile închiriate, luate in concesiune, aflate in administrare ori în folosinţă. Instituţiile publice sunt scutite de plată, se arată într-un proiect de Ordonanţă de Urgenţă.

Impozit pe sere şi padocuri

CE Oltenia de exemplu va plăti impozit şi pentru turnurile de răcire, exploatările miniere, pentru coşurile de fum şi iazurile pentru decantarea sterilului.

Taxe plătesc şi centralele hidroelectrice, termoelectrice şi nuclearo-electrice, staţii şi posturi de transformare, sonde de ţiţei, gaze, sare şi platforme marine, puţuri de mină, galerii,

Vom plăti şi pentru staţiile de tramvaie, reţele electrice de contact pentru tracţiune electrică pentru linii de cale ferată, de tramvaie şi troleibuze, linii de cale ferată minieră, construcţii pentru transport feroviar, peroane, piste pentru aeroporturi şi platforme. Impozitul de 1,5% va fi aplicat şi în cazul centralelor telefonice, staţii de emisie radio, studiouri pentru radio, televiziune, linii şi cabluri, stâlpi, circuite, cabluri etc.. Depozitele pentru produse petroliere, benzinăriile, canalele de aducţiune, lacurile artificiale de acumulare, magazinele vor fi şi ele impozitate. În viitor ar putea creşte şi preţul la apă deoarece impozitul de 1,5% va fi pusă şi pe conducte pentru canalizare, staţii de tratare şi de epurare a apelor, canale de irigaţii, conducte pentru transportul produselor petrolifere, gazelor şi a lichidelor industriale, conducte de termoficare sau alte tipuri de conducte. Nu au scăpat nici serele, solariile, răsadniţe, ciupercării, clădiri agrozootehnice, depozite de îngrăşăminte, silozuri pentru furaje, construcţii pentru creşterea animalelor şi păsărilor, padocuri, heleştee, iazuri etc. pentru piscicultură, potrivit focus-energetic.ro.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: