Ponta: Sistemul lui Băsescu, regrupat în spatele lui Iohannis

Fostul premier Victor Ponta a redevenit vocal, spre uimirea multor analişti politici, care nu înţeleg ce a determinat ieşirea din hibernare a acestuia. Ponta a fost miercuri la Târgu Jiu, după multe luni de absenţă, unde a lansat atacuri la adresa preşedintelui Klaus Iohannis.
Rep.: Cum vedeţi scena politică în prag de alegeri?
V.P.: E un regim care se perpetuează, revine, au spus la un moment dat că-şi iau ţara înapoi, văd că şi-o iau, şi-a iau de la noi, de la români, de la cei care trăim în această ţară. (...) Sistemul din spate s-a regrupat în spatele lui Iohannis, sistemul care l-a susţinut pe Traian Băsescu, vorbesc de oameni de presă, oameni de afaceri, oameni din diverse instituţii, structuri, sunt tot aceeaşi, doar că nu mai e Băsescu, e Iohannis, un lucru pe care l-am spus în 2014, dar pe care sincer l-am dorit să nu fie adevărat. Din păcate e adevărat, domnul Iohannis e doar un paravan.
Rep.: Regretaţi ieşirea din scena politică de acum câteva luni?
V.P.: Nu sunt robot german, sunt un om şi pot să duc foarte multe lucruri, acuzaţii, critici, unele întemeiate, altele neîntemeiate, lucruri rele care s-au întâmplat familiei mele (...), pot să duc toate lucrurile astea şi puteam să le duc în continuare. N-am putut atunci în noiembrie să trec peste ideea că moartea unor oameni este folosită politic, e picătura care a umplut (...). Sunt om şi ceea ce s-a întâmplat în noiembrie m-a afectat mai mult decât puteam să accept ca om, iar ideea că un om politic, în speţă domnul Iohannis, a folosit moartea acelor tineri pentru un scop politic, ca să-şi pună guvernul lui, mie mi s-a părut insuportabil şi ăsta a fost motivul pentru care mi-am dat demisia.
Rep.: Astăzi aţi lua aceeaşi decizie?
V.P.: Cred că moartea unor oameni e un lucru pe care nu ai voie să-l foloseşti în politică şi dacă domnul Iohannis ar folosi din nou moartea oamenilor ca să schimbe guvernul, aş demisiona încă o dată. În cazul domnului Iohannis sunt convins că ar folosi, că nu cred că îl interesează prea tare de moartea iobagilor, domnia sa, ca orice moşier, dacă mor iobagii nu e foarte interesat decât dacă obţine un avantaj din asta.

Vizualizări: 343

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: