Ponta sparge 40 de mii de euro la Monte Carlo

Deputatul de Gorj, liderul PSD Victor Ponta, nu se lasă de raliuri aşa cum a declarat în octombrie 2011. Evenimentul zilei a scris ieri că în perioada 17-22 ianuarie Victor Ponta va fi la Monte Carlo. Liderul PSD va sparge împreună cu pilotul său personal, Edwin Keleti, undeva între 30.000 şi 50.000 de euro la această cursă şi totul este distracţie pură, pentru că echipajul nu concurează pentru puncte şi nici pentru un viitor în automobilism.

EVZ calculase în toamna anului trecut că Victor Ponta şi colegul său au cheltuit în patru ani de participări în Campionatul Naţional dar şi la câteva curse din afara ţării, circa 1 milion de euro. Aceşti bani au fost oferiţi de sponsori extrem de puternici din sfera politicii şi a marilor afaceri cu statul.

Dezvăluirea care l-a făcut KO pe liderul PSD a fost sponsorizarea de 125.000 de euro pe care i-a oferit-o unul din "Regii asfaltului", Dorinel Umbrărescu. În timp, au mai contribuit Ioan Rus, unul din pilonii partidului condus de tânărul Ponta, şi Robert Negoiţă, alt apropiat al şefului PSD. Dar toţi aceşti bani, circa 1 milion de euro, nu apar în dreptul lui Victor Ponta, ci ai unui pilot obscur din Cluj Napoca, fost ziarist, Edwin Keleti. 

De unde are bani


Acum, nu este clar cine plăteşte distracţia de la Monte Carlo. Se ştie doar că Ioan Rus a pus la dispoziţia echipajului un Mitsubishi Lancer Evo X în valoare de circa 40.000 de euro, la care se adaugă încă pe-atât prepararea sa specială pentru cursele de raliuri.

Victor Ponta nu poate justifica aceste sume, inclusiv costurile deplasării şi cazării la Monte Carlo, din veniturile proprii. Daciana Sârbu, soţia sa, are un salariu de europarlamentar de 7.400 de euro, iar el mai câştigă din activitatea politică circa 2.500 de euro, dar au şi cheltuieli mari, mai multe case de întreţinut şi de plătit o bonă filipineză.

Conform informaţiilor oficiale, înscrierea la Raliul Monte Carlo, la categoria 3, la care participă echipajul Keleti-Ponta, costă în jur de 5.500 de euro. Totalul taxelor ce trebuie plătite duc costurile de înscriere la circa 16.000 de euro. O deplasare în Monte Carlo trebuie efectuată cu cel puţin 5 zile înainte pentru acomodarea cu traseul. Pe lângă acestea, Ponta şi Keleti stau la un hotel unde trebuie să plătească 200 de euro/noapte, iar deplasarea maşinii cu o platformă costă încă 2.000 de euro.

JUSTIFICARE

Sumele pe care Victor Ponta le aruncă pe acest hobby sunt aiuritoare. Mai grav este că zecile şi sutele de mii de euro cheltuite în raliuri n-au fost niciodată menţionate în declaraţiile sale de avere. Toţi banii sunt înregistraţi pe o firmă administrată de pilotul politicianului, Edwin Keleti.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: