Ponta televizatul

Citeam într-un sondaj că fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, s-a prăbuşit în sondaje de când nu mai apare aşa des la televizor. Vrem-nu vrem, românii au încredere în oamenii care apar pe sticlă, cu cât mai des, cu atât mai bine. Este de altfel singura explicaţie pentru cota mare de încredere pe care o are Victor Ponta, premierul care a inventat tele-guvernarea.

Sunt cel puţin trei televiziuni naţionale care transmit în direct fiecare declaraţie, fiecare ieşire în public a lui Victor Ponta: România TV, B1 TV şi Antena 3. Celelalte două televiziuni de ştiri, Digi 24 şi Realitatea TV, transmit doar evenimentele importante legate de Ponta. Surpriza aparentă este B1TV, unde Ponta este tocat la emisiunile de seară, dar bine mediatizat peste zi. Poate şi pentru că, spun unii, Elena Udrea are un cuvânt de spus la această televiziune, iar în contrapartidă are şi ea suficient de multe apariţii la televiziunea lui Ghiţă.

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, intră mult mai greu pe televiziuni. Şi pentru că preferă să meargă fără presă în unele deplasări în teritoriu, ceea ce nu este rău. Iohannis este tocat mărunt pe aceleaşi trei televiziuni care îi asigură mediatizarea lui Ponta, România TV, B1 TV şi Antena 3, având parte de o atitudine neutră din partea Digi 24 şi Realitatea TV.

Elena Udrea reuşeşte să apară peste tot în emisiuni, mai puţin la Antena 3, unde este principala ţintă după Traian Băsescu. Monica Macovei se vede din când în când pe B1TV, Digi 24 şi Realitatea TV, iar Ghişe este ca la el acasă în studiourile Antena 3. Dan Diaconescu rămâne o apariţie de noapte la România TV, dar potrivit unor surse nu va mai candida la prezidenţiale, lăsând-o pe Simona Man. Tăriceanu nu este nici el prea televizat, dar tot pe la Antenă are intrare. Una peste alta, dacă ar fi să o luăm după apariţiile tv, Ponta câştigă detaşat, iar un eventual tur doi l-ar avea cu Elena Udrea. Dacă cei doi par înţeleşi acum la împărţirea timpilor de antenă, oare cum se vor comporta când vor fi cu adevărat în competiţie?

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: