Popeangă: Alianţa PPDD-PSD, o temă aruncată pe piaţă

Deputatul PSD Vasile Popeangă nu prea crede în alianţa dintre Dan Diaconescu şi Victor Ponta, discutată la centru. Deputatul PSD spune că este posibil ca aceasta să fie o temă aruncată pe piaţă pentru a vedea reacţiile. Cât despre alianţa PPDD-PDL-PNL de la Gorj din Consiliul Judeţean, împotriva PSD, Popeangă nu crede că se va face. „Viaţa politică e dinamică, nu se va întâmpla nimic“, este concluzia lui Popeangă, spusă la Radio Infinit, într-o emisiune cu primarul PDL Liviu Cotojman.

Reporter: A fost demis domnul Virgil Drăguşin.

Vasile Popeangă: Da. Eu nu înţeleg. Sunt lucruri care se întâmplă de 24 de ani în România. Asta e viaţa politică, se încearcă alte alianţe, e normal. Poţi să spui că a fost schimbat pe nedrept, dar sunt lucruri fireşti. Nu trebuie să fie o surpriză. Nu mai e alianţa USL. PSD trebuie să-şi pună oameni pentru că guvernează. Trebuie să ne obişnuim cu lucrurile astea până, cred eu, şi partidul care cred că va reuşi să lase instituţiile depolitizate şi politic să fie puşi de la secretari de stat în sus va fi partidul care va consolida reforma statutului român. Şi trebuie să se întâmple acest lucru.

Rep.: PP-DD intră la guvernare? Îi daţi minister lui Dan Diaconescu?

V.P.: Nu ştiu. Vom vedea. Sunt negocieri, nu sunt finalizate. Astea au fost făcute în mod cert pe nişte calcule. Există în strategia politică şi această chestiune de a arunca o temă şi a vedea care sunt reacţiile.

Rep.: Ce se poate întâmpla la Consiliul Judeţean Gorj?

V.P.: Nu se va întâmpla nimic. Eu am văzut declaraţiile domnului Călinoiu şi m-au liniştit. Nu ştiu ce se va face mâine şi ala mai departe, lucrurile vor fi liniştite. Consiliul judeţean va fi condus de Ion Călinoiu, majoritatea va fi a PSD.

Rep.: Vedeţi unite aceste trei partide?

V.P.: Astăzi s-ar putea să fie unite, mâine dezunite, viaţa politică e dinamică. Nu se întâmplă nimic. (...). Domnule primar (n.red- Liviu Cotojman) vă fac o mărturisire sinceră. Nu mai ţin minte în ce an, dar s-a în cercat o alianţă contra PSD şi ne-am dus unii consilieri pe la o mănăstire pe la Polovragi. Nu mizaţi atât de mult pe om. Eram atât de sigur că a doua zi se va întâmpla şi mi-am dat seama că şi la Mormântul sfânt de ne duceam, lucrurile evoluau tot aşa. Eu apreciez că au strategii.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: