Popeangă cere introducerea medicii naturiste în spitale

Deputatul PSD Gorj, Vasile Popeangă, a înaintat săptămâna trecută o interpelare Ministrului Sănătăţii prin care sugerează introducerea în sistemul sanitar din România a unor tehnici medicale neconvenţionale inspirate din medicina naturistă. Ideea a venit în urma unor memorii primite de la cetăţenii care se confruntă cu o astfel de problemă.

Vasile Popeangă, deputatul de Gorj din partea PSD, doreşte acordarea unei mai mari atenţii medicinii naturiste şi a unor tehnici medicale alternative în schimbul aparaturii de ultimă generaţie şi a medicamentelor costisitoare pe care foarte mulţi suferinzi nu şi le permit. „Am făcut această interpelare pentru a trezi interesul ministrului sănătăţii să studieze posibilitatea intrării unor astfel de tehnici şi tratamente alternative în finanţare. Eu am cerut să le analizeze, să le bage în programele de sănătate pentru că ele costă mult mai puţin decât multe alte medicamente”, a declarat Vasile Popeangă.  „Am primit la cabinet două sau trei memorii în care mi se sugera acest lucru. Oamenii aceştia sunt exemple vii că aceste tehnici pot fi utile în aproape 90% din cazuri. De altfel cred că din cele trei memorii primite una sigur este din Gorj, nu ştiu exact că nu am hârtiile în faţă”, a precizat Vasile Popeangă.

Motivul principal pentru care deputatul solicită acest lucru este faptul că medicina mai puţin convenţională este mai eficientă şi mai puţin costisitoare în raport cu aparatura foarte sofisticată şi consumabilele scumpe pentru anestezie dar mai ales având în vedere situaţia de criză cu care se confruntă sistemul sanitar din România. „Mi se pare mult mai util să folosim tehnici ca acupunctura sau tratamente naturiste care necesită mult mai puţini bani decât nu ştiu ce tratamente scumpe fără niciun rezultat”, a precizat Vasile Popeangă.

Chiar şi aşa, deputatul PSD este convins că interpelarea făcută va fi tratată cu superficialitate ca şi multe altele pe care le-a mai adresat. „Eu am cerut doar să analizeze însă cred că va fi tratată cu superficialitate, poate nici nu va fi citită dar oricum eu o să mai intervin”, a declarat Vasile Popeangă.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: