Popriri pe salariile unor şefi din CE Oltenia

Mai mulţi foşti şi actuali directori din Complexul Energetic Oltenia vor avea salarii mai mici pentru că Tribunalul Gorj a aprobat instituirea popririi ca urmare a cercetării acestora în dosarul „Masa caldă“. Rând pe rând directorii au contestat poprirea şi ieri a venit rândul directorului de la Cariera Roşiuţa. Şi contestaţia lui a fost respinsă.

Foştii sau actualii directori din minerit implicaţi în dosarul privind „Masa caldă“ au popriri pe salarii. Procurorii au calculat un prejudiciu de 2,8 milioane de lei asupra CE Oltenia pentru că din banii minerilor mâncau şi fotbaliştii de la Minerul Motru. Parchetul Local a dispus măsura popririi pe conturi. Cei care vor lua lunar mai puţin cu o treime sunt Daniel Burlan - fost şef SNLO, Vasile Creţan - director adjunct Lupoaia, Eugen Iovan - fost director Lupoaia, Constantin Bojincă, Valentin Tatomir - fost director ELCFU, Gheorghe Nastasie, Nicolae Giuran, Vasile Râbu - fost director EMC Motru, Mircea Mezinca - fost director în SNLO, Ion Ghiga - director Roşiuţa, Florentin Gheorghescu - fost director la Cariera Roşiuţa şi Alexandru Ciorecan - administratorul Unităţii de Cazare Cantine Motru.

În acest dosar, Daniel Burlan şi Alexandru Ciorecan au fost reţinuţi 24 de ore, dar şi cei enunţaţi mai sus au calitate de suspecţi. Ei sunt acuzaţi de delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi complicitate. Audierile au continuat în acest dosar, acum două săptămâni fiind interogaţi sindicalistul sindical Nelu Roşca şi o angajată de la Resurse Umane. Ieri, magistraţii Tribunalului Gorj au respins şi contestaţia depusă de directorul de la Roşiuţa, Ion Ghiga. Acesta a refuzat să comenteze decizia instanţei.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: