Portughezii investesc într-un parc eolian la Schela

Un grup de investitori portughezi doresc să realizeze un parc eolian pe teritoriul comunei Schela, în Pasul Vulcan. În acest sens pe 10 august se va încheia un protocol între Consiliul Judeţean, Consiliul Local şi firma investitoare. Construirea celor 15 eoliene este condiţionată de reabilitarea drumului judeţean care face legătura cu Hunedoara.

„Pe 10 august a rămas să încheiem protocolul între Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Schela şi firma investitoare. Este vorba despre construirea unui parc eolian pe teritoriul administrativ al Gorjului şi pe teritoriul administrativ al judeţului Hunedoara. Vor fi ridicate 31 de eoliene, 15 pe teritoriul comunei Schela şi restul în Hunedoara, în Pasul Vulcan. Puterea pe care o va produce fiecare eoliană este de doi megawaţi”, spune Aristide Şerbănescu, primarul comunei Schela. Însă condiţia care se impune pentru atragerea investitorilor străini este strâns legată de reabilitarea drumului judeţean, care face legătura cu judeţul Hunedoara. Investiţia ar putea fi gata în doi ani de zile. „Obligaţia este să pregătim drumul până în Pasul Vulcan pentru ca ei să beneficieze de condiţii de trafic pentru transportarea componentelor eolienelor”, mai spune Aristide Şerbănescu.

Microstaţiune

Tot în comuna Schela un privat doreşte să dezvolte o microstaţiune pe o suprafaţă de 24 de hectare. În acest sens suprafaţa respectivă va fi concesionată de Primăria Schela. Lucrările la microstaţiunea în care se vor construi case de vacanţă, pensiuni, un parc de ATV-uri vor putea începe într-un an de zile. „E o microstaţiune care va fi construită de un privat pe 24 de hectare. Vrea să facă pensiune, case de vacanţă, parc de ATV-uri. O să concesionăm această suprafaţă”, relatează Aristide Şerbănescu.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: