Posibili înlocuitori ai lui Medinţu la Divizia Energetică

Demisia lui Aurel Medinţu de la Divizia Energetică din cadrul CE Oltenia a fost ţinută secretă timp de trei săptămâni şi aşa se întâmplă şi cu înlocuitorul acestuia. Încă de la numirea sa la CE Oltenia, Medinţu a fost atacat pentru că a venit pe postul de director deşi era pensionar şi, în plus, plecase din companie cu peste 30.000 de lei plăţi compensatorii. Directorul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a ţinut mult să-l aibă în echipă pe Medinţu datorită unei colaborări mai vechi de la Rovinari, având în comun şi „pica pe pedeliştii care i-au dat afară“. 

Preavizul lui Medinţu s-ar termina pe 2 aprilie, dar acesta este în concediu, ceea ce ar putea duce la prelungirea perioadei de preaviz. Ieri, pe surse, au apărut mai multe nume ale unor persoane care l-ar înlocui pe Medinţu: Ion Pisc de la Rovinari, Marian Motocu de la Craiova sau chiar Marius Untescu de la Ministerul Energiei. Rând pe rând aceştia au infirmat zvonurile. „Numirea mea e la fel de sigură ca ieşirea Elenei Udrea din arest“, a glumit unul din cei trei posibili directori la CEO. Pe listă era chiar şi Iosif Chircă, cunoscut mai ales prin prisma faptului că este finul lui Laurenţiu Ciurel, directorul general al companiei. Alte surse din companie susţin că Iosif Chircă are o relaţie foarte bună cu Aurel Medinţu încă de pe vremea când lucrau împreună la CE Rovinari şi că era o persoană de sfatul căreia se ţinea seama. Contactat de Pandurul, Chircă a negat că ar fi vorba de vreo promovare a sa pe locul lui Medinţu.

De ce şi-a dat Medinţu demisia nu este încă foarte clar. Surse din companie spun că Medinţu a avut o altercaţie cu Dorin Spătaru, preşedintele Consiliului de Supraveghere, pe faptul că s-a decis reluarea concursului de selecţie la Divizia de energie, deşi iniţial fusese ales Medinţu. La discuţia dintre cei doi, Spătaru ar fi spus că Medinţu este prea în vârstă ca să mai ocupe această funcţie. Drept urmare, Medinţu ar fi scris şi un memoriu pe acest subiect pe care l-a depus la Consiliul de Supraveghere, simţindu-se nedreptăţit.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: